Dažnas, tvarkydamasis spintą, tiesiog išverčia visą jos turinį ir tuomet ima dėlioti vieną drabužį po kito. Tuo tarpu stilistė pataria nepulti spintos rausti per jėgą – palaukite, kol užsimanysite ją susitvarkyti arba kol norėsite įsigyti naujų drabužių. O pradėjus – pasinaudokite trijų krūvelių principu.

„Siūlau trijų krūvelių principą. Pirmoji krūvelė – tikrai tinka, patinka ir visada šiuos drabužius pastebiu bei dėviu. Antroji krūvelė – per maži, nebuvau apsivilkusi jau daugiau nei metus, nebenoriu. Trečioji krūvelė – galbūt, reikia pagalvoti. Taip aiškiau matysime, ką turime, ko trūksta, o ko galbūt jau nebereikia“, – pataria V. Šaulytė.

Stilistė pastebi, kad dažniausiai spintos gerai taip ir nesusitvarkome, nes rūšiuojant drabužius juos pasiliekame kliaudamiesi vien sentimentais: „dar įlįsiu“, „su šia suknele keliavau“, „gal dar kur nors priderinsiu“ ir panašiai.

„Drabužis yra energija, kuri kaupiasi ir jeigu mes tos energijos nepanaudojame, tai yra nebedėvime ir nebemylime, gal kažkas kitas mylės labiau“, – sako V. Šaulytė.

Viktorija Šaulytė

Stilistė pataria drabužius grupuoti pagal sezoną – taip ir patogiau, ir efektyviau.

„Drabužius, kurie tinka dabar, susidėkime arčiau, po ranka, o praėjusio sezono – kelkime aukščiau, į spintos viršų. Taip pat turėkime dėžutes ar stalčius diržams ar skarelėms – jie išties naudingi mūsų įvaizdžiui. Taip pat atskirkime kelnes, sijonus, megztinius ir palaidines. Na, o jeigu norisi dar daugiau tvarkos ir aiškumos – grupuokime spalviškai. Jeigu spintos išdėstymas leidžia, pasilikime vietos pasikabinti drabužių derinius, kuriuos gal norime pasiruošti rytui, kad nereiktų taip skubėti ir kad visada būtų, ką apsirengti“, – pataria stilistė.

Anot V. Šaulytės, spintą pravartu susitvarkyti ir peržvelgti jos turinį prieš kiekvieną sezoną. Tik taip, pasak stilistės, tiksliai žinosime, ką turime, ir nuėjus į parduotuvę neprisipirksime nereikalingų drabužių.

Jei norite, kad drabužiai visuomet gaiviai kvepėtų – V. Šaulytė pataria pasinaudoti specialiais, spintai skirtais kvėpikliais: „Nesiūlau jų dėti į krūvas tarp drabužių, nes kvapas stipriai įsigeria tik į kelis drabužius, geriau pakabinkite. Na, o jei spintą tvarkysime dažnai ir tikrinsime drabužius – blogas kvapas joje tikrai neatsiras.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)