Turėjo sekėjus įtikinti, kad karantino fotosesijos – ne pokštas

Imtis netradicinių sprendimų A. Vasiliauską privertė karantino sąlygos – kol vieni jomis gali sėkmingai dirbti iš namų, fotografui tai reiškė daugybę atšauktų renginių ir fotosesijų.

„Galvojau, kaip čia reikia gyventi, ką daryti, kuo užsiimti. Nors Vilniaus dizaino kolegijoje dėstau fotografiją, šiuo laikotarpiu rengti kursų internetu nenorėjau, todėl pradėjau mąstyti, kaip būtų galima fotografuoti žmones išlaikant reikiamą distanciją. Prisiminiau, kad, fotografuodamas vestuves, naudoju droną. Ši idėja pasirodė visai nieko, nes realiai tu net nesusitinki su žmogumi, viską derini telefonu“, – aiškina fotografas.

Kad idėjai lemta virsti darbais, A. Vasiliauskas įsitikino išvydęs savo draugo sukurtą komišką „Šventinio bankucheno“ vaizdo įrašą, kuriame siūlomas karantino atostogų planas prie lango. Tačiau, kad siūlymas nusifotografuoti priešais langą nepasirodytų kaip karantino pokštas, A. Vasiliauskas suskubo sekėjams parodyti pavyzdį.

„Kai „Šventinis bankuchenas“ paleido karantino atostogas prie lango, pradėjau žvengt ir galvoju – laikas paskelbt apie fotosesijas. Bet juk reikia įrodyti žmonėms, kad čia ne bajeris, tai paprašiau kolegos atsigulti balkone į hamaką, o ketvirtadienio vakarą šią nuotrauką paskelbiau savo feisbuko puslapyje. Vėliau pro langą pats nusifotografavau su savo šeima – visi pradėjo laikinti, taip viskas ir įsivažiavo“, – sako A. Vasiliauskas.

Karantino portretai rodo, kaip įvairiai mus veikia saviizoliacija

Nuo savaitgalio puslapyje pasipylė dronu pro langą darytos nuotraukos, tačiau dviejų tokių pačių – nėra. Fotografas pabrėžia, kad jam svarbi kiekvienos nuotraukos idėja, turinti savitai atspindėti, kaip skirtingai vilniečius veikia karantinas užsidarius namuose.

„Nuotraukose ne šiaip stovim ir mojuojam, bet greitai sugalvojam, ką tokio įdomaus padarius. Karantino portretai parodo, kad žmonės sėdi užsidarę namuose ir jiems važiuoja stogas, todėl jie pradeda daryt keistus dalykus, pavyzdžiui, garinti actą“, – juokiasi fotografas.

Paklaustas, kokių reakcijų sulaukė paskelbęs neįprastą idėją, A. Vasiliauskas teigia pastebintis, kad sekėjams linksma sekti namuose užsidariusių žmonių nuotykius. Norinčių įsiamžinti atsirado dar savaitgalį, o štai šią savaitę, kaip skaičiuoja fotografas, jau yra užregistravę virš 30 žmonių.

„Daug kas rašo, per valandą ateina pora žinučių. Daugiausia tai yra draugai, kuriuos fotografuoju nemokamai. Nepažįstami žmonės gali sakyti, kad jie neturi darbo, bet aš lygiai taip pat jo neturiu, ir turiu verstis, todėl iš jų pinigų prašau. Kol kas su dronu skraidau tik Vilniuje, tačiau atsiranda norinčių ir iš Kauno. Ir iš Amerikos rašė, ar atskrisiu“, – sako fotografas.

Feisbuko įrašą galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)