Jei kažkada svajojote aplankyti d’Orsaay muziejų Paryžiuje, Picasso muziejų Barselonoje ar Gintaro muziejų Palangoje, dabar tai galite padaryti iš namų ir nepakilę nuo sofos.

Daugybė muziejų yra atvėrę galimybę kultūros mylėtojams apsilankyti juose ne tik gyvai, bet ir iš namų.

Nuo Geležinkelio muziejaus Vilniuje iki Valdovų rūmų. O gal domintų virtuali ekskursija po Laikrodžių muziejų ar Žaliūkų malūnininko sodybą?

Virtualias keliones yra paruošę ir Palangos gintaro muziejus, Lietuvos švietimo istorijos muziejus ar Ch. Frenkelio vila Šiauliuose.

Chaimo Frenkelio vila

Interneto puslapyje www.muziejai.lt rubrikoje „Virtuali galerija“ rasite visus muziejus ar parkus, kurie siūlo virtualias istorines ar kultūrines keliones.

Neišvykę iš savo namų galite nusikelti ir į užsienio šalis, kurių muziejai taip pat pasirūpinę, kad galėtumėte juose apsilankyti karantino metu.

Į virtualias parodas kviečia Britų muziejus Londone, Solomono R. Guggenheimo muziejus Niujorke, Rijksmuseum Amsterdame, d’Orsay muziejus Paryžiuje, Uffizi galerija Florencijoje, Nutrūkusių santykių muziejus Zagrebe ir Los Andžele, Picasso muziejus Barselonoje, Benaki muziejus Atėnuose.

Jei aplėksite virtualiai visus šiuos muziejus ir jums dar bus ne gana, siūlome vėl sugrįžti į Lietuvą. Šiuo metu „MO muziejus“ pristato virtualią kelionę po „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“ ekspoziciją. Ją galite rasti ČIA. Pasinaudodami gidu po parodą prisiminsite arba susipažinsite su pirmuoju laisvės dešimtmečiu ir tuo laiku tvyrančiomis madomis.

MO muziejaus edukacijos konferencija

Feisbuko įrašą galite rasti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)