„Google Arts & Culture“ kolekciją sudaro Britų muziejus Londone, Van Gogo muziejus Amsterdame, Guggenheimas Niujorke ir dar šimtai vietų, kur galite įgyti žinių apie meną, istoriją ir mokslą.

Puiki galimybė apsilankyti garsiausiuose pasaulio muziejuose sėdint ant sofos ir neperkant bilietų. Naudokitės!

Britų muziejus Londone

Pačiame Londono centre įsikūręs legendinis muziejus siūlo virtualiems lankytojams apsilankyti Didžiojo teismo salėje, taip pat apžiūrėti tokius eksponatus kaip Rozetės akmuo ir Egipto mumijos. Virtualioji ekskursija po šį muziejų – tai galimybė pamatyti šimtus istorinių objektų iš įvairių laikmečių.

Guggenheimo muziejus Niujorke

Naudojantis „Google“ gatvės vaizdo funkcija, „užkopti“ garsiaisiais Guggenheimo spiraliniais laiptas galima nė neišėjus iš namų. Virtualiai lankydamiesi muziejuje galėsite apžiūrėti įspūdingus impresionistinio, postimpresionistinio, modernaus ir šiuolaikinio meno pavyzdžius.

Nacionalinė dailės galerija Vašingtone

Žymusis JAV meno muziejus yra surengęs dvi per „Google“ pasiekiamas internetines parodas. Pirmoji supažindina su amerikietiškomis madomis, vyravusiomis nuo 1740-ųjų iki 1895-ųjų metų. Tarp parodos eksponatų – drabužiai iš kolonijinio ir revoliucinio laikotarpių. Antrojoje parodoje išstatyta Nyderlandų dailininko, baroko krypties atstovo Johanneso Vermeero darbų kolekcija.

Orsė muziejus Paryžiuje

Virtualiai vaikštinėdami po šio populiaraus muziejaus sales galėsite apžiūrėti dešimtis žymių prancūzų menininkų, gyvenusių ir dirbusių 1848–1914 metais, kūrinių. Be visų kitų, čia eksponuojamos Claude’o Monet, Paulio Cezanne’o ir Paulio Gauguino drobės.

Nacionalinis modernaus ir šiuolaikinio meno muziejus Seule

Vieno žymiausių Pietų Korėjoje muziejų ekspozicija dabar pasiekiama iš bet kurio pasaulio kampelio. Susiviliojusieji per „Google“ veikiančia virtualia ekskursija turės galimybę pamatyti šešis pastato aukštus užimančią šiuolaikinio meno darbų iš Korėjos ir kitų pasaulio šalių kolekciją.

Pergamono muziejus Berlyne

Pergamono muziejus – vienas didžiausių Vokietijoje, todėl nekeista, kad jame galima daug ką pamatyti, o dabar – net būnant namie. Šiame istorijos muziejuje sukaupta gausybė iš gilios senovės atkeliavusių eksponatų, tokių kaip Babilono Ištarės vartai ir, žinoma, Pergamono altorius.

Valstybinis muziejus Amsterdame

Maga apžiūrėti olandų tapybos aukso amžiaus šedevrus? Šiuo laikotarpiu datuojamų darbų ekspoziciją siūlo muziejus Amsterdame. Jame – tokių garsenybių kaip J. Vermeero ir Rembrandto paveikslai. Naudodamiesi „Google“ gatvės vaizdo funkcija, jausitės taip, tarsi klaidžiotumėte po muziejaus sales.

Van Gogho muziejus Amsterdame

Visiems, besižavintiems gaivališka Vincento van Gogho tapyba, suteikiama proga iš arti apžiūrėti šios tragiško likimo asmenybės darbus, virtualiai apsilankius jo vardo muziejuje Amsterdame. Čia sukaupta didžiausia dailininko darbų kolekcija – 200 paveikslų, 500 piešinių ir 750 laiškų iš privačios korespondencijos.

J. Paul Getty muziejus Los Andžele

Net VIII amžiumi datuojamų meno kūrinių iš Europos galima rasti Kalifornijos meno muziejuje. Jis dabar pasiekiamas ir internetu. Muziejuje sukaupta gausi tapybos darbų, piešinių, skulptūrų, rankraščių ir fotografijų kolekcija.

Uffizi galerija Florencijoje

Florencijoje veikiančiam dailės muziejui atiteko vienos iš garsiausių Italijos šeimų – Medici giminės kolekcija. Galerija buvo pastatyta 1560 metais pagal architekto Giorgio Vasari projektą Toskanos kunigaikščio Cosimo I de‘Medici užsakymu. Šiuo metu muziejaus salės pasiekiamos iš bet kurio pasaulio taško, tik, žinoma, virtualiai.

MASP San Paule

„Museu de Arte de Sao Paulo“ yra ne pelno organizacija ir pirmasis Brazilijoje modernaus meno muziejus. Ant organinio stiklo pertvarų eksponuojami paveikslai atrodo taip, tarsi kybotų ore. Virtuali kelionė po muziejų leis bent iš dalies pajusti čia atsidūrus kylantį įspūdį.

Nacionalinis antropologijos muziejus Meksike

1964 metais pastatytas muziejus yra paskirtas ikikolumbinės Meksikos archeologijai ir istorijai. 23-ose salėse salėse gausu iš praeities atkeliavusių eksponatų, tarp kurių – ir majų civilizaciją menantys artefaktai.

Deja, ne visi populiarūs meno muziejus ir galerijas yra įtraukti į „Google Arts & Culture“ kolekciją, tačiau kai kurie patys siūlo virtualias ekskursijas. Tarkim, patekti į Luvrą galima per internetinę muziejaus svetainę.

Norėdami peržvelgti platesnį į „Google Arts & Culture“ įtrauktų muziejų sąrašą, apsilankykite kolekcijai skirtoje svetainėje. Čia taip pat siūloma virtuali prieiga prie žymių istorinio ir kultūrinio paveldo objektų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)