Palengvins verslo įsteigimo procesą

Antros kartos kontaktinį centrą šiuo metu rengia VšĮ „Versli Lietuva“. Įmonės direktorė Daiva Kleponė teigia, kad ieškodami informacijos pradedantieji verslininkai pasigenda vientisumo.

„Šiuo metu verslas vis dar susiduria su problema, jog norint įsteigti ir vykdyti verslą dažnai reikia ieškoti informacijos daugelyje šaltinių. Tiesa, portalas www.verslilietuva.lt jau atlieka šią funkciją ir teikia visą pagrindinę informaciją verslui. Tačiau vis dar pasigendame vientisumo“, – teigia ji

Radę informacijos portale, verslą kuriantys ir plėtojantys žmonės turi keliauti į kitų institucijų sistemas, registruoti juridinį asmenį ar gauti reikiamą leidimą. Anot D. Kleponės, šio projekto rezultatas turėtų sumažinti naštą verslui. Projektu siekiama dar labiau integruoti ir užtikrinti lengvesnį informacijos suradimą bei formalumų tvarkymą.

„Šio projekto rezultatas turėtų palengvinti informacijos paiešką norint įsteigti verslą. Projekto metu sukurtas funkcionalumas padės pradedančiajam verslininkui viską rasti vienoje vietoje, nebereikės naršyti po skirtingų institucijų internetinius portalus, ieškoti informacijos skirtinguose šaltiniuose. Be to, bus sukurti funkcionalūs įrankiai, kurie padės sužinoti reikiamą informaciją, identifikuoti reikalavimus ir leidimus verslui“, – aiškina D. Kleponė.

Internetu bus pasiekiamos 19 paslaugų

Projekto metu planuojama apjungti ir kitų institucijų paslaugas, kad, vieną kartą prisijungęs prie sistemos, vartotojas būtų nukreipiamas tiesiogiai į reikalingą instituciją ir nebereikėtų papildomai prisijungti.

„Tai bus vienas informacijos šaltinis būsimam ir esamam verslininkui – nuo verslo pradžios iki plėtros. Naudojant sistemą pavyks sklandžiai įsteigti verslą, o po to sekti ir gauti visą reikiamą ir aktualią informaciją verslo plėtrai“, – teigia pašnekovė.

D. Kleponė išskiria keturias tikslinės auditorijos grupes:

- Pradedantieji verslininkai - Lietuvos ir užsienio subjektai, pradedantys ar siekiantys pradėti vykdyti verslą ar komercinę veiklą Lietuvoje;
- Lietuvoje veiklą vykdantys verslo subjektai – Lietuvoje komercinę veiklą vykdantys juridiniai asmenys ir fiziniai asmenys, veikiantys pagal verslo liudijimą;
- Lietuvoje veiklą vykdantys verslo subjektai – visi Lietuvoje veikiantys ūkio subjektai;
- Paslaugas verslui teikiančios institucijos.

Vienoje vietoje verslininkams bus pasiekiamos 19 paslaugų: bus galima gauti bendros aktualios informacijos, rasti paslaugų ir reikalavimų verslui katalogus, atmintines, skaičiuokles, personalizuotų duomenų apie verslą gavimas, paslauga „Pradedu verslą“, naujienų ir seminarų paieška, registracija į juos bei kitos paslaugos.

Projekto pabaiga numatoma 2020 m. gruodžio 31 d. Pasibaigus projektui, bus galima naudotis portalu ir rasti visą pagrindinę su verslo valdymu susijusią informaciją, atlikti visas pagrindines su verslo pradžia susijusias administracines procedūras elektroniniu būdu, rasti ir pasinaudoti bendraisiais el. sprendimais ir įrankiais verslui.

DELFI primena, kad elektroninės paslaugos Lietuvoje kuriamos panaudojant Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)