Saulėtą ir kiek vėjuotą ketvirtadienį paskutinis skambutis skamba kone visose Vilniaus gimnazijose, ir tik vienoje iš jų ši šventė vyko vakar. Šįkart „Delfi“ apsilankė Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijoje, kurioje tvyro šventinė nuotaika. Abiturientų galvose šiandien ne atsiskaitymai, o renginiai – pirmiausia šventė prasideda gimnazijos kieme, o tolesnė renginio programa numatyta gimnazijos viduje.

Artėjant paskutinio skambučio šventei, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė dalinosi sveikinimu abiturientams.

„Tai šventė, kurioje nežinia, kokių emocijų daugiau: liūdesio ar džiaugsmo. Gal vis tik daugiausia svajonių, o svajonės visada teikia džiugesio. Taip, reikia drąsos joms įgyvendinti. Atkaklumo. Kartais patarimų ir pagalbos. Bet labiausiai – laisvės. Laisvės daryti, ko labiausiai trokštate. Galbūt tik pabandyti. Vėl ir vėl, iš naujo – kiek reikės, kol atrasite savo kelią. Taigi svajokite, eikite pirmyn, kurkite gražesnę Lietuvą ir geresnį pasaulį“, – į abiturientus kreipiasi J. Šiugždinienė.

Šiemet bendrojo ugdymo mokyklas Lietuvoje baigia 22 239 abiturientai. Brandos egzaminus iš viso laikys 27 648 kandidatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją