Vilniaus universiteto bendrabutyje mėnesio išlaidos – nuo 44 eurų

Viename iš Vilniaus universiteto 16 aukštų bendrabučių Saulėtekio alėjoje viso gali apsigyventi 504 studentai. Čia jų laukia dviviečiai ir triviečiai kambariai, kuriuose kiekvienam gyventojui skirta po lovą, staliuką prie jos ir spintą.

Trivietis kambarys trims asmenims kainuoja po 44 eurus mėnesiui, o triviečiame kambaryje norint gyventi dviese, reikės mokėti po 65 eurus. Gyvenant dviese dviviečiame kambaryje, kas mėnesį reikės mokėti po 50 eurų, o jei gyvensite vienas – 100 eurų.

Bendrabučio virtuvė, tualetai ir dušai – bendro naudojimo. Kiekvienas aukštas turi virtuvėlę, kurioje stovi pora viryklių, trys kriauklės ir stalas maistui ruošti. Šaldytuvais gyventojai turi pasirūpinti patys.

Pirmakursių registracija į Vilniaus universiteto bendrabučius vykdoma rugpjūčio 9 – 20 dienomis. Skaičiuojama, jog kambarius bendrabučiuose gauna apie 95 proc. pateikusiųjų paraiškas.

Galima rasti ir kambarių, kurių patiems tvarkytis nereikės

Tuo metu vienas iš dvylikaaukščių Vilniaus Gedimino technikos universiteto bendrabučių, įsikūrusių taip pat Saulėtekio alėjoje, talpina 543 studentus. Anksčiau, kai buvo galimybė apsistoti triviečiuose kambariuose, čia tilpdavo virš 600 studentų, tačiau pastaraisiais metais triviečių kambarių atsisakyta ir studentai gyvena kiek erdviau.

Šiuos bendrabučius administruojančios bendrovės „Mano bendrabutis“ projektų vadovė Elona Judickienė teigia, kad šiemet didesniam studentų saugumui įdiegta nauja apsaugos sistema.

„Kad esami ir nauji studentai jaustųsi saugiai, turime kiekvieną parą budintį budėtoją, kuris per planšetę mato kiekvieną užeinantį ir išeinantį studentą – kad nekiltų kažkokių pagundų, nes visko turbūt, kaip ir visur, pasitaiko“, – sako E. Judickienė.

Vilniaus Gedimino universiteto bendrabučiuose galima aptikti dviviečių kambarių, kurių kaina iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti nepigi – 104 eurai asmeniui. Tačiau šiuose renovuotuose kambariuose galima rasti ne tik lovas ir spinteles, bet ir atskirus stalus su kėdėmis, šaldytuvą, erdvesnes spintas, o studentams kas savaitę teikiama kambario tvarkymo paslauga. Taip pat yra atskiri tualetai ir dušai, kuriais dalinasi ne viso aukšto, o dviejų dviviečių kambarių gyventojai.

Bendrabutyje galima aptikti ir bendrą poilsio erdvę, kurioje susirinkę studentai gali ir pasišnekučiuoti, ir pasimokyti.

Saulėtekio alėjoje esanti pora Vilniaus Gedimino technikos universiteto bendrabučių yra sujungti bendros universiteto bibliotekos. Čia, nerenovuotame kambaryje mėnesio nuoma atsieis 58-62 eurus asmeniui, o renovuotuose – 80-85 eurus. Juose stovi lovos, kiekvienas gyventojas turi atskirą stalą su kėde, o taip pat kambaryje stovi didelė spinta.

Daugiau rasite laidos įraše. Laukite tęsinio – jame apžvelgsime Vilniaus kolegijos ir Mykolo Romerio universiteto bendrabučius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)