12
Kitas

Valstybinio biologijos egzamino atsakymai

Šiais metais laikyti biologijos valstybinį rinkosi 6 496 kandidatai, o 2020 m. jį laikė 6 152 asmenys. Taip pat NŠA pripažino, kad ir nuotolinis ugdymas galimai ir paveikė mokymosi rezultatus, bet egzaminų užduočių dėl jų palyginamumo stojant į auštąsias mokyklas su ankstesnių laidų abiturientais nebuvo galimybių lengvinti.

„Alfa klasės“ biologijos mokytojai Vilma Kuodytė ir Jokūbas Gužas, kurie po egzamino užduočių paviešinimo išsprendė šį egzaminą, taip komentavo:

„Mūsų nuomone šių metų egzamino užduotys atitiko egzaminų programą. Manome, kad buvo įvairaus sunkumo klausimų – nuo lengvų iki sunkesnių. Todėl savo žinias atskleisti ir gebėjimus parodyti turėjo galimybę įvairių lygių mokiniai. Tie mokiniai, kurie kruopščiai ruošėsi šių metų egzaminui, neturėjo nustebti. Dauguma užduočių jiems turėjo būti aiškiai suprantamos, netgi anksčiau sutiktos.

Egzamine mokiniai taip pat turėjo galimybę parodyti savo teorines žinias bei pademonstruoti praktinius įgūdžius analizuojant paveikslus, interpretuojant duomenis, braižant grafikus bei sudarant genealoginį medį, sprendžiant problemines užduotis. Verta pastebėti, kad šių metų egzamino rengėjai atsižvelgė į tai, kad mokiniai neturėjo galimybių mokykloje atlikti laboratorinių darbų, todėl paskutinę užduotį, skirtą tiriamajam darbui, paruošė teorinę.“

Egzamino užduotis galite pasižiūrėti ČIA.

Nepaisant pandemijos, šiemet brandos egzaminų sesija prasidėjo pora savaičių anksčiau nei pernai, birželio 7-ąją. Pagrindinė sesija baigsis liepos 2 dieną.

Iš viso brandos egzaminus pasirinko laikyti 27 tūkst. 539 mokiniai.

12
Kitas

Valstybinio biologijos egzamino atsakymai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)