Kristina Aldošina, ISM universiteto matematikos dalykų ir moksleiviams parengtų kursų dėstytoja ruošiantis egzaminui pataria laikytis trijų svarbių taisyklių.

#1. Pažinti savo mokymosi stilių

„Kiekvieno mokinio mokymosi procesas turėtų prasidėti nuo klausimo sau – kaip aš mokausi? Visi esame skirtingi, todėl vienas medžiagą geriau supranta ir įsimena klausydamasis, kitas skaitydamas, trečiam reikalingos diagramos ir grafikai“, – sako K. Aldošina.

Nusistačius mokymosi stilių ekspertė pataria skirti laiko turinio apdorojimui ir sisteminimui, kitaip tariant, turimą medžiagą konvertuoti į tokią formą, kuri atitiktų mokinio mokymosi stilių ir būdus.

Susisteminus mokymosi medžiagą, labai svarbu save pratinti prie ilgesnio užduočių sprendimo.

„Mokiniai įpratę prie 45 minučių pamokos, o egzaminas trunka 3 valandas. Tai – viena iš priežasčių, kodėl pernai klupo nemažai abiturientų, nes daugiausiai balų duodančios užduotys buvo paskutinės. Todėl prasidėjus egzaminui (ir ne tik matematikos) labai svarbu peržiūrėti visas užduotis ir sekti savo sprendimo laiką. Jei pastrigau – judu prie kitos užduoties, o ją įveikęs sugrįžtu atgal. Svarbiausia – neišsigąsti, nes užduotys yra skirtingos ir jei nesupratau vienos, dar nereiškia, kad nepasiseks visas egzaminas“, – sako K. Aldošina.

Kristina Aldošina, ISM universiteto matematikos dalykų ir moksleiviams parengtų kursų dėstytoja

#2. Sprendimas slypi užduotyje

ISM dėstytoja pastebi, jog daugeliui besimokančiųjų sunkiausia pasidaro atėjus momentui spręsti sąlyginius uždavinius. Mokiniams sunku iš sąlygos suprasti, kokio tipo ir kuriai temai šis uždavinys priklauso, jie ne visuomet žino, nuo ko turi prasidėti sprendimas, kokios formulės uždavinys reikalauja.

„Manęs dažnai klausia, nuo ko pradėti sprendimą? Atsakymas paprastas – nuo klausimo. Juk jame yra užkoduoti atsakymai. Tereikia ieškoti raktinių, į uždavinio sprendimą nukreipiančių, žodžių“, – sako K. Aldošina.

#3. Nenuleisti rankų

Kaip vieną svarbiausių dalykų, padedančių pasiruošti egzaminams, ekspertė įvardija atkaklumą. Ši savybė mokiniui padeda nenuleisti rankų, kartą nepasisekus bandyti vėl ir vėl, kol randamas uždavinio sprendimo būdas ir teisingas atsakymas. Atkaklumas padeda pasiekti užsibrėžtų tikslų, skatina įdėti papildomų pastangų, suteikia motyvacijos papildomai dalyku domėtis po pamokų.

ISM universitetas siūlo parengiamuosius matematikos kursus

„Daliai mokinių, siekiant suprasti matematiką, reikia įdėti pastangų ir darbo. Susidūrus su pirma kliūtimi svarbu nenuleisti rankų, stengtis, turėti motyvacijos ir imtis iniciatyvos mokytis, aiškintis, analizuoti. Kaip sakė vienas mano kolega, matematiką mokinys mokės tiek, kiek stengsis pats. Žinoma, bet kokį dalyką daug lengviau išmokti ir turėti motyvacijos gilintis, kai jis yra įdomus ir sekasi. Nors daugeliui matematika atrodo sausas mokslas, tačiau iš tiesų jis įdomus tuo, jog ne tik skatina mąstyti, analizuoti, ieškoti būdų ir kelių uždaviniui išspręsti, bet ir gali būti taikomas kiekvienoje gyvenimiškoje situacijoje. Tad pradėjus į ją gilintis ir skiriant daugiau laiko, matematika gali labai patikti ir pasirodyti tikrai įdomia sritimi“, – pasakoja K. Aldošina.

Pasiruošti matematikos egzaminui padės ISM

Dėl artėjančio matematikos egzamino nerimaujantiems dvyliktokams ISM universitetas parengė specialius matematikos kursus. Juos ves patyrusi pedagogų komanda iš ISM universiteto, Vilniaus licėjaus ir Šiaurės licėjaus. Šiais kursais pasinaudoti gali moksleiviai stojantys į ISM išankstinio priėmimo metu, vasario mėnesį.

Matematikos egzaminui pasiruošti padės ISM universitetas

„Parengiamųjų matematikos kursų metu moksleivis išmoks nebijoti matematikos baigiamojo egzamino, pripras prie valstybinių brandos egzaminų logikos, ilgesnio užduočių sprendimo laiko, nežinomybės. Kiekvieną šeštadienį po 2 val. kartu nagrinėsime ir spręsime įvairius, brandos egzaminų logikos pagrindu sudarytus uždavinius, o iškilus neaiškumams mokiniai visą savaitę su ISM parengiamųjų kursų matematikos mokytojais galės konsultuotis nuotoliniu būdu“, – sako K. Aldošina, viena iš parengiamųjų matematikos kurso dėstytojų.

Ji priduria, kad kiekvieno mėnesio paskutinį šeštadienį bus laikomas 3 val. trunkantis egzaminas, kad protas ir kūnas priprastų prie tikrojo egzamino sąlygų.

Parengiamieji matematikos kursai prasidės jau nuo kovo 6 d.

Užsakymo nr.: PT_86377843