Šiemet SMK Vilniuje ir Klaipėdoje baigė daugiau nei pusė tūkstančio absolventų. Vyko 6 iškilmingos diplomų įteikimo ceremonijos - dvi Klaipėdoje ir keturios Vilniuje. Profesinio bakalauro diplomai įteikti Teisės, Tarptautinio verslo (anglų kalba), Tarptautinės prekybos ir muitinės logistikos, Turizmo ir poilsio industrijų, Transporto ir logistikos verslo, Sveikatingumo ir poilsio industrijų, Mados ir stiliaus vadybos, Bankininkystės ir investicijų valdymo, Finansų apskaitos, Kūrybos ir pramogų industrijų, Marketingo ir reklamos kūrimo, Skaitmeninės komunikacijos, Videokūrybos ir medijų, Kompiuterinių žaidimų ir animacijos, Programavimo ir multimedijos, Estetinės kosmetologijos studijų programų absolventams.

Iškilmingų švenčių metu absolventus sveikino ir jiems sėkmės linkėjo Klaipėdos ir Vilniaus miestų merai Vytautas Grubliauskas ir Remigijus Šimašius, TV laidų vedėjas Arūnas Valinskas, mados namų įkūrėja Erika Vitulskienė, dizaineris Seržas Gandžumianas, Lietuvos komunikacijos asociacijos garbės narė Lina Jakučionienė, Lietuvos Marketingo asociacijos direktorė Alvydė Palaimaitė ir daug kitų garbingų svečių bei SMK socialinių partnerių.

Į šventę SMK absolventų pasveikinti atvykęs TV laidų prodiuseris ir vedėjas A. Valinskas pirmiausia pasveikino jų tėvus ir globėjus.

„Visų pirma noriu pasveikinti šių absolventų tėvelius. Didžioji dalis šiandien čia mato savo įgyvendintą svajonę - kvadratinėmis kepuraitėmis pasipuošusius dukras ir sūnus. Vakare jie šėls, tačiau, aš įtariu, kad ir tėveliai turės progą vakare atšvęsti“, - juokavo A. Valinskas, ragindamas absolventų tėvelius pasidžiaugti iškilminga akimirka ir pirmiausia paploti sau.

„Sveiki atvykę į suaugusiųjų pasaulį, - į absolventus kreipėsi A. Valinskas. - Jei dar pamenate, lygiai prieš trejus metus jūsų mokyklose buvo daug kalbų apie naują jūsų kelio etapą, kuris atsiveria prieš akis, jūsų pasirinkimus. Dar daug tokių kalbų išgirsite tada, kai vesite savo vaikus į mokyklą ir juos išleisite iš mokyklos. Jos jums atrodė šventinės, bet ne visai realios. Ir štai treji metai po tų kalbų ir palinkėjimų prabėgo, o kiek per tą laiką jūs suaugote, spręsti tik jums. Vienas dalykas, kuris skiria paauglį - merginą, vaikiną - nuo suaugusio žmogaus yra tai, kad suaugęs žmogus supranta, jog kiekviena diena vienintelė ir paskutinė. Kitos tokios nebus. Nežinau ar daugelis iš Jūsų suprato „Gaudeamus“ himno pirmojo posmelio visus lotyniškus žodžius. „ Juvenes dum sumus!/ Post incundam iuventutem,/Post molestam senectutem/ Nos habebit humus. Po audringos jaunystės, po sunkios senatvėsmus priglaus žemė. Mūsų gyvenimas yra trumpas“.

Taip šis tekstas jau ne vieną šimtmetį yra giedamas. Ir tikiuosi, kad, kai jūs jį giedosite kažkada ateityje, suvoksite, kad iš tiesų kiekviena diena gali būti paskutinė. Žmogus vertas tik tiek, kiek jis pakeičia gyvenimą nuo to momento, kai jis atėjo į šį pasaulį ir iš jo išėjo. Gal jis pasodino medį, gal sutvarkė kažkokį upelį, parašė eilėraštį, sukūrė dainą ar padarė išradimą, gal sukūrė vaistus. Viso to aš jums ir linkiu. Kurkite tai, ką esate sugalvoję, tai, apie ką svajojate, o jeigu nesvajojate, pradėkite! Pats laikas! Svajonės yra jūsų gyvenimo aitvaras, kuris neša Jus į priekį“, - SMK absolventus svajoti ir kurti gražius dalykus ragino A. Valinskas.

„Komunikacija buvo, yra ir bus žmonių gyvenimo variklis. Ir visos bėdos žmonių gyvenime paprastai atsiranda tik dėl nekomunikacijos, nebendravimo, nekalbėjimo, nesusikalbėjimo. Todėl aš nuoširdžiai linkiu jums tapti komunikacijos ambasadoriais. Ypač Skaitmeninės komunikacijos studijų programos absolventams linkiu išmintingai išnaudoti naujausias skaitmenines technologijas, tačiau nepamiršti ir gyvo nuoširdaus bendravimo. Nepamirškite pažiūrėti vieni kitiems į akis, paklausti savo artimųjų, draugų, kolegų, kaip jiems sekasi. Nuoširdžiai noriu jums palinkėti turėti savo gyvenimo kelią, nes gyvenime jus lydės ne vien tik sėkmės. Teks priimti ir labai sudėtingus sprendimus. Tad kuo aiškesnę gyvenimo kryptį jūs turėsite, ja vadovausitės, savo siekiais tikėsite, tuo bus lengviau, priimant sudėtingus gyvenimo sprendimus, išlikti sąžiningiems prieš save pačius. Tad kuo geriausios kloties! O šiandien linkiu gerai padūkti, pašėlti. Nes jūs to verti”, - savo sveikinimo kalbą baigė L. Jakučionienė.

„Labai džiaugiuosi, kad esu pakviesta į jūsų šventę. Ir aš neišsiplėsiu kalbomis apie kalnus, kuriuos jūs dar nuversite, nes tikiu, kad tikrai tai padarysite. Mano svarbiausi patarimai jums būtų, pirmiausia, padėkokite savo tėvams, dėstytojams, kolegoms, o, lipdami karjeros laiptais į viršų, nepamirškite pasisveikinti su kolegomis, nes niekada negali žinoti, kada teks leistis žemyn, – sakė Erika Vitulskienė. –Tad būkite mandagūs, nes mandagumas nieko nekainuoja, bet viską atperka. O kitas svarbus mano patarimas būtų visada sakyti „taip“. Sakykite „taip“ net ir patiems keisčiausiems dalykams, pačioms drąsiausioms ir netikėčiausioms idėjoms. Net jei kažkam atrodys, kad išprotėjote, vis tiek sakykite „taip“. Nes tai – jūsų idėja. Nebijokite klysti. Nebijokite klausti. Nes klausti nėra gėda. Gėda yra nesužinoti, kai turi galimybę paklausti. Ir dar - nepamirškite dalintis. Dalintis savo šypsena, žiniomis, jausmais, charizma. Ir visada klausykite savo širdies, nes net tada, kai milijonas žmonių jums sakys, kad darote nesąmonę, jei klausysite savo širdies, būsite laimingi“, – patarimais su SMK absolventais dalijosi žinoma moteris.

„Norėdami padaryti pasaulį gražesnį, žmonės įvairiais būdais kuria grožį. O jūs, mieli absolventai, kursite grožį savo rankomis. Jūs nuo šiandien turite galią, patį didžiausią įrankį – žinias, įgalinančias jus savo rankomis padaryti žmones gražesnius ir tuo pačiu laimingesnius. Tik atminkite, kad jūsų profesija bus nuostabi tik tuomet, kai ją profesionaliai įvaldysite, nes jūsų darbas - labai atsakingas ir tuo pačiu labai įdomus. Tai profesija, kuri neatleidžia nei paviršutiniškumo, nei menkiausių klaidų. O norint būti profesionalu ir žengti koja kojon su naujausiomis grožio industrijos naujovėmis, reikia nuolat mokytis. Todėl linkiu jums niekada nesustoti mokytis, nuolat tobulėti ir tapti tikromis grožio valdovėmis ir tikrais grožio valdovais“, - į antrą Estetinės kosmetologijos absolvenčių kartą kreipėsi SMK Estetinės kosmetologijos studijų programos vadovė Sabina Repčenkienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)