Kasmet į geriausias mokslo programas įstoja šimtai bakalaurų, magistrų bei doktorantų iš Lietuvos, tačiau neretam studijų kaina tampa neįveikiamu barjeru. Remiantis kitų studentų sėkminga patirtimi, „Talentai Lietuvai Fondas“ kandidatams suteiks galimybę savo istorijas papasakoti atviroje platformoje, kurioje stipendijų lėšas galės aukoti visi norintieji.

Iš būrio susidomėjusiųjų, šiuos jaunuolius atrinko penki tarptautinę profesinę ir studijų patirtį sukaupę komisijos nariai: verslininkas ir visuomeninkas dr. Vladas Lašas, biochemikė dr. Urtė Neniškytė, ekonomistas Paulius Kunčinas, KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto dekanas dr. Ainius Lašas ir profesionali džiazo dainininkė baigusi prestižinį Berkeley universitetą Simona Mins. Komisijos nariai rėmėsi keliais kertiniais kriterijais, bei atsižvelgė į studentų pasiryžimą savo studijų metu įgytomis žiniomis ir įgūdžiais prisidėti prie Lietuvos gerovės kūrimo ar vardo garsinimo.

Jaunieji talentai, kurių finansavimo kampanijos pristatomos fondo svetainėje, kišenėje jau laiko pakvietimą į prestižines studijų programas, tačiau nuo jų tikslų įgyvendinimo juos skiria nemenkos pinigų sumos:

Eivinas Butkus: Įvairiapusiškų gabumų turinčiam vaikinui iki išsvajotos galimybės mokslus pratęsti kompiuterių mokslo magistre Imperial koledže Londone liko 14188 Eur.

Eivinas Butkus

Ieva Česnulaitytė: Nuo iniciatyviosios Ievos tikslo studijuoti vienoje geriausių viešojo valdymo magistro studijų programų pasaulyje, kurią bendrai įsteigė Kanados „Toronto”, ir Prancūzijos „Sciences Po Paris” universitetai, ją skiria 8318 Eur.

Ieva Česnulaitytė

Linas Nasvytis: Ekonomika susižavėjęs jaunuolis jau surinko didžiąją dalį studijų įmokos sumos dvigubo diplomo ekonomikos bakalauro programai Kolumbijos universitete Niujorke. Iki šanso mokytis iš pasaulio geriausiųjų jam liko 21000 Eur.

Linas Marius Nasvytis

„Kuriant modernios Lietuvos ateitį privalome investuoti į gabiausius ir ambicingiausius mūsų jaunuolius, kurie įgavę patirties ir žinių geriausiuose pasaulio universitetuose į Lietuvą atvežtų kontaktus ir kurtų teigiamus pokyčius“, sakė atrankos komisijos narys dr. Vladas Lašas. „Mes tikimės, jog ši platforma ne tik padės trims nuostabiems jaunuoliams pasiekti užsibrėžtų tikslų, bet ir toliau augs bei drąsins jaunus žmones siekti mokslo aukštumų pasaulyje, o mūsų visuomenė, ne tik pavieniai filantropai, prisidėtų prie jų svajonių įgyvendinimo“.

Idėja sukurti „Talentai Lietuvai Fondą" gimė keturiems veikliems užsienyje studijavusiems ir dirbusiems lietuviams. Projekto iniciatoriai Amsterdamo Universiteto doktorantė Ieva Masliukaitė, Europos komisijoje Briuselyje dirbantis Mindaugas Valiulis, Oksfordo universiteto absolventas Tadas Kriščiūnas bei Global Lithuanian Leaders tinklo vadovė Kotryna Stankutė-Jaščemskienė yra pasiryžę padėti jauniems talentams išpildyti savo potencialą ir telkti visuomenę prisidėti prie jaunimo išsilavinimo.

„Mano galva, tik skatindami talentingus lietuvius studijuoti geriausiuose pasaulio universitetuose sukursime terpę, kurioje įgytos žinios bus atvežamos į Lietuvą. Kiekvienas išsilavinimą prestižinėje akademinėje programoje įgijęs lietuvis, su kuriuo man teko susipažinti, yra užsidegęs kurti geresnę Lietuvą”, – sakė Ieva, kuri sėkmingai finansavosi dalį magistro studijų įmokos Oksfordo universitete sutelktiniu finansų būdu.

Visi norintieji prie mokslo svajonių įgyvendinimo kviečiami prisidėti Talentai Lietuvai Fondas platformoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)