LAMA BPO svetainėje skelbiamas laisvų valstybės finansuojamų vietų skaičius profesinėse mokyklose.

Į inžineriją ir inžinerines profesijas laukiama 2 842 pretendentų, paslaugas asmenims - 2 304, architektūrą ir statybą - 1 763, verslą ir administravimą - 2 447, informacijos ir ryšio technologijas - 1 424, gamybą ir perdirbimą - 1 590, menus - 609, žemės ūkį - 525, transporto paslaugas - 679, miškininkystę - 62, socialinę gerovę - 752, žuvininkystę - 75, sveikatos priežiūrą - 715, saugos paslaugas - 90.

Antrajame pagrindinio priėmimo etape bus nagrinėjami visi prašymai, išskyrus sudariusiųjų mokymo sutartis dėl valstybės finansuojamų vietų, į visas pirminio ir tęstinio mokymo programas.

Bus galima pretenduoti tiek į valstybės finansuojamas, tiek į valstybės nefinansuojamas mokymo vietas. Šiame etape kvietimai bus teikiami iki rugpjūčio 6 dienos, o sutartys bus pasirašomos iki rugpjūčio 10 dienos.

Jau teikę prašymus, bet dar nekviesti pirmajame etape arba nepasirašę sutarčių ir norintys dalyvauti antrajame etape asmenys gali keisti pageidavimų eiliškumą ar įtraukti naujų pageidavimų.

Laukiama ir naujų prašymų. Juos gali teikti asmenys, neturintys išsilavinimo arba jau turintys vidurinį ar aukštąjį išsilavinimą.

Bus skirstomos vietos, dar neužimtos ar nepanaudotos pirmajame etape, kurių yra per 15 tūkstančių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)