Nacionalinis egzaminų centras (NEC) antradienio rytą skelbia lietuvių kalbos ir literatūros, anglų, matematikos ir biologijos valstybinių brandos egzaminų rezultatus, informacinių technologijų egzamino rezultatai bus paskelbti antradienį po pietų.

Nacionalinio egzaminų centro vadovė Saulė Vingelienė LRT radijui teigė, kad Lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą išlaikė 91,25 proc. laikiusių kandidatų, matematikos – 87,21 proc., anglų kalbos – 99,16 proc., biologijos – 98,73 proc., informacinių technologijų – 97 proc. laikiusiųjų.

Ji taip pat patvirtino, kad pirmadienio vakarą NEC tinklalapyje pasirodę ir netrukus dingę pirmieji anglų kalbos rezultatai buvo teisingi – tai buvo daroma siekiant patikrinti, kaip veikia sistema.

S. Vingelienė BNS pabrėžė, kad matematikos egzamino rezultatai yra prastesni nei anksčiau, nes šiemet jį ryžosi laikyti didesnė dalis prasčiau šį dalyką besimokiusių moksleivių: net 51 proc., anot jos, turėjo ne didesnį nei 6 balų įvertinimą mokyklose pirmąjį mokslo metų pusmetį, penktadalis laikiusiųjų valstybinį egzaminą turėjo nuo 1 iki 4 balų įvertinimą.

Iki liepos 12-osios bus paskelbti ir istorijos, geografijos, chemijos egzaminų rezultatai.

Abituriente, papasakok, ar gavai tiek, kiek tikėjaisi? Ar nenuvylė egzaminų rezultatai? Galbūt kurio nors egzamino rezultatai nustebino? Tikėjaisi daugiau arba mažiau?

Rašyk el. p. piliečiai@delfi.lt su prierašu „Egzaminas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)