Jaunuosius IT talentus nemokama akademija kviečia du kartus per metus. Tai – jau dešimta karta Kaune ir trečioji Vilniuje, kuri sėkmingai baigia „Sourcery for Developers” programą.

Kuria realias sistemas

Pavasario programos dalyviai šį semestrą gilinosi į React, ASP.NET Core ir EF Core technologijas. Be to, pirmą kartą kūrė realius programinės įrangos projektus, kurie bus panaudoti įmonėje.

„Įvertinę dalyvių potencialą ir ankstesnių akademijų rezultatus, nusprendėme duoti užduotis, kurios bus realiai pritaikytos ir naudojamos. Tai – stipri motyvacija ir studentams, ir programos lektoriams bei mentoriams, kurie dirba su dalyviais. Rezultatas – kokybiški projektai, kurie rodo rimtą studentų potencialą“, – sako akademijos vadovas, „Devbridge Group” technologijų direktorius Rimantas Benetis.

Rimantas Benetis

Ankstesnėse akademijose dalyviai, taip pat, kūrė baigiamuosius projektus, tačiau jie buvo pateikti labiau kaip iššūkis, konkreti užduotis. Šį kartą, studentai kūrė unikalius įmonės vidinius projektus – lankytojų registravimo platformą ir testavimo įrankių naudojimo sistemą.

Patirtis technologijų industrijoje

Programos metu, studentai tris mėnesius dirba su įmonės specialistais. Mokslai akademijoje yra nemokami, į juos patenka geriausiai atrankos užduotį atlikę technologijų entuziastai, pasiryžę gilinti programavimo žinias.

„Programos dalyviai mokosi iš puikių specialistų. Mūsų darbuotojai turi visas galimybes sukurti geriausias savęs versijas. Visą tai norime suteikti ir jauniesiems programuotojams, kurie šiuo metu gal tik svarsto tokios specialybės galimybes“, – akcentuoja akademijos iniciatorius ir „Devbridge Group” viceprezidentas Viktoras Gurgždys.

Viktoras Gurgždys

Šie kursai leidžia studentams gilinti programavimo žinias ir padeda jiems integruotis į technologijų darbo rinką. Trijų mėnesių trukmės mokslus vainikuoja baigiamas egzaminas, projektų pristatymas ir diplomų teikimo šventė.

Šiemet į pavasario semestrą aplikavo beveik 300 kandidatų. Iš jų į akademiją pateko 42 geriausiai atrankos užduotį atlikę jaunieji IT talentai. Pasibaigus programai, geriausiai pasirodę studentai gauna kvietimus į pokalbį dėl darbo. Šį kartą, kvietimai į pokalbį dėl darbo pasiekė beveik pusę programos dalyvių.

Kita programa – rudenį

Artimiausia atranka į akademiją įvyks rugsėjo 20 d., Vilniuje ir Kaune. Joje dalyvauti kviečiami visi norintys ir užsiregistravę kandidatai. Kas pateks į rudens semestrą, paaiškės įvertinus kandidatų rezultatus atrankos užduotyje.

„Sourcery for Developers” akademija vyksta du kartus per metus, rudenį ir pavasarį Vilniuje ir Kaune. Kiekvienas kursas trunka tris mėnesius, viename mieste studijuoja po 20-25 studentų, kurie į akademiją patenka geriausiai atlikę atrankos užduotį.

„Devbridge Group” – JAV programavimo paslaugų įmonė, kurios centrinė būstinė yra Čikagoje. Tarptautinę įmonės komandą sudaro virš 350 darbuotojų. Jie pasiskirstę Čikagos, Toronto, Londono, Kauno ir Vilniaus padaliniuose. Įmonės klientai – „Fortune 1000“ sąrašo įmonės, pasaulinės finansų, paslaugų ir gamybos sektorių kompanijos, tokios kaip „Grainger“, CIBC, „Morningstar“, „Fitch“, „Encore“, „Louis Dreyfus“, „Wells Fargo“, „John Deere“ ir kt.