Pirmadienį jis aiškino BNS, jog pedagogų rengimas po pertvarkos vyks ir Vilniuje, ir Kaune, tačiau nenumatoma kitoms įstaigoms perleisti LEU turto.

„Ne, LEU turtas bus parduotas“, – paklaustas, ar kelioms ugdymo įstaigoms bus padalintos ne tik LEU funkcijos, bet ir universiteto nekilnojamas turtas, BNS sakė S.Skvernelis.

Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) įregistruotame nutarimo projekte siūloma LEU prijungti prie Kauno universiteto. Pirminis premjero sudarytos darbo grupės siūlymas buvo jį jungti prie Vilniaus universiteto. Darbo grupei vadovavusi švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė pirmadienį sakė, kad pirminiai darbo grupės siūlymai koreguojami po aptarimo Vyriausybėje.

„Niekas nelaužo jokių rankų. Darbo grupė teikė savo siūlymus, Vyriausybė apsispręs, o principinis dalykas, kaip minėjau, yra ne pastatai, o tai, kad mokytojų rengimas bus ir Kaune, ir Vilniuje“, – BNS aiškino Estijoje pirmadienį viešintis S.Skvernelis.

Pagal pertvarkos planą pedagogai būtų rengiami ir Šiauliuose, čia dabar veikiantį universitetą prijungus prie Vilniaus universiteto.

Nutarimo projektą dar turi apsvarstyti Vyriausybė, o jį tvirtintų Seimas.

LEU dar iki darbo grupei paskelbiant siūlymus pabrėžė savo siekius jungtis su Kaune veikiančiu Vytauto Didžiojo universitetu (VDU), tokioms jungtuvėms šios aukštiosios mokyklos yra gavusios Seimo Švietimo komiteto pritarimą. Visgi pagal darbo grupės siūlymus ir ŠMM įregistruotą projektą, dabartinis VDU netektų savarankiškumo, nes Kaune veikiantys universitetai (išskyrus Lietuvos sveikatos mokslų universitetą) jungtųsi į vieną aukštąją mokyklą.

Antradienį pertvarkos planas bus aptartas su aukštųjų mokyklų atstovais, į Vyriausybės pasitarimą jis grįžta trečiadienį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)