„Nėra paslaptis, kad šiuo metu perspektyviausiomis laikomos su informacinėmis technologijomis susijusios specialybės. Nors yra kitų sričių, kurioms numatomas augimas, pavyzdžiui, biotechnologijos, duomenų mokslas ir kt. Tačiau IT išsiskiria tuo, jog šios srities specialistai jau šiandien labai paklausūs, jie gali rinktis iš daugybės darbo skelbimų, gauti aukštą atlygį, o ir ateityje šių specialistų poreikis tikrai nemažės“, – tikina portalo „CVbankas.lt“ vadovas Tomas Toleikis.

Paklausiausi IT specialistai

Nuomonei, kad IT srities darbuotojai ypač reikalingi, pritaria ir personalo paieškos bei atrankos įmonės „Alliance for Recruitment“ partneris Andrius Francas. Pasak jo, IT studentai įsidarbina dar nebaigę studijų.

„Mes niekur nepabėgsime nuo moderniųjų technologijų: paklausūs programuotojai, duomenų analitikai, saugumo specialistai, be to, ir baigę statistikos studijų programas. Jie darbą gauna greičiausiai. Būdami pirmame ar antrame kursuose jau pradeda dirbti, nes programavimo žinių turi iš anksčiau“, – teigia A. Francas.

Darbo biržos duomenys taip pat nesiskiria nuo ekspertų nuomonių: rinkoje trūksta informacinių ir komunikacinių technologijų (IKT), finansų ir matematikos specialistų bei inžinierių.

„Sparčiai augančią paklausą nulėmė Lietuvos sėkmė pritraukiant tiesiogines užsienio investicijas į finansinių ir IKT paslaugų centrus bei startuolių kūrimasis. Aukštosios mokyklos pastaraisiais metais priėmė daugiau studentų atitinkamose studijų programose“, – aiškina darbo biržos komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Milda Jankauskienė.

Tačiau Darbo birža kaip paklausius įvardija pardavimo, rinkodaros ir plėtros, įmonių, įstaigų bei organizacijų, gamybos, gavybos ir kt. vadovus. Jų esti daug, bet trūksta tikrų šios srities profesionalų.

„Nors darbo rinkoje didelė vadybos (ir panašių sričių) studijų krypčių absolventų pasiūla, įmonėms trūksta profesionalių ir patyrusių vadovų. Šios spragos neužpildo nei didelis vadybos studentų skaičius, nei patirtį turintys darbuotojai“, – tvirtina M. Jankauskienė.


Siūlomi atlyginimai

Nors IT specialistams atveriami geriausia keliai, informacinių technologijų įmones vienijančios asociacijos „Infobalt“ duomenimis, „labiausiai trūksta: programuotojų, testuotojų, tinklų inžinierių, vartotojų sąsajų kūrėjų, IT grafikos dizainerių, pagalbos centrų ir IRT konsultantų, klientų aptarnavimo ir kokybės vadybininkų bei vadovų, informacinių sistemų analitikų ir architektų, sistemų, duomenų bazių ir saugumo administratorių, IT bei projektų vadovų.“

Nepaisant to, IT kompanijos žmones vilioja darbu dar nebaigus studijų, bet ir pavydėtinai aukštu atlyginimu.

„Infobalt“ švietimo ekspertė Monika Simaškaitė pateikia kelis darbo užmokesčio pavyzdžius: „Bet koks pradedantis specialistas, tik įėjęs į darbo rinką, uždirba ne daugiau 600–700 Eur. Dažniausiai studentai įsidarbina antro kurso pabaigoje, 3 kurso pradžioje, tačiau tai priklauso nuo jo gebėjimų.“

„Atlyginimas kyla maždaug po pirmojo pusmečio. Tada vidutiniškai siekia 1000–1200 Eur. Aišku, priklauso nuo darbo rezultatų, darbo specifikos, ar turi komandą, kuriai vadovauja ir pan.“, – tęsia švietimo ekspertė.

Paklausta, kokį užmokestį gauna penkis metus IT srityje dirbantis asmuo, M. Simaškaitė sako, kad „nuo pirmųjų metų atlyginimas kyla maždaug 3–4 kartus“. Anot švietimo ekspertės, mokėtina suma priklauso ir nuo pozicijos – keitėsi ji ar ne.

Viena geriausių įmonių Lietuvoje

Tyrimų bendrovės „TNS“ 2016 m. vykdytas IT sektoriaus tyrimas atskleidė, jog „NFQ technologies“ užėmė antrąją vietą ir yra viena geriausių įmonių reputacijos prasme.

Iškart po baigimo „NFQ technologies“ įsidarbinęs absolventas gautų didesnį nei vidutinį mėnesio atlyginimą, mokamą Lietuvoje: „Vidutiniškai pradeda nuo 550 Eur. Nors tai labai individualu ir priklauso nuo studento kompetencijos. Yra ir jaunų darbuotojų, kurie ateina su dideliu potencialu, tačiau visiškai neturi patirties.“

Įmonei svarbu, kad atėjęs žmogus norėtų augti, siektų vis geresnių rezultatų, nenuleistų rankų. Tada didėja ir užmokestis, ir pats darbuotojas kyla karjeros laiptais.

„Atlyginimas priklauso nuo sukuriamos vertės. IT rinka dinamiška, technologijos kinta. Turime pavyzdžių, kai per pusę metų „junior“ programuotojas tampa „mid-level“, o per tris metus – „team-lead“. Nors tokių nelabai daug, tačiau tai parodo, kad viskas priklauso nuo noro tobulėti.

Po penkių metų galima uždirbti ir daugiau nei 3000 Eur. Formulė paprasta: auga žmogus, auga atlyginimas. Jei darbuotojas kuria vertę, prisiima daugiau atsakomybės, geba savarankiškai pasiekti gerų rezultatų, veda komandą į priekį – tai atitinkamas ir jo atlyginimas“, – apie užmokesčio ir pareigų kaitą kalba „NFQ technologies“.

Įmonė priima ir studijuojančius, kadangi suteikia galimybę pabaigti NFQ Akademiją. Vis dėlto kompanijai stinga gerų specialistų: „Šiuo metu labiausiai pastebime, jog trūksta front-end programuotojų (JavaScript) bei BI (verslo duomenų) didžiųjų duomenų analitikų, gebančių dirbti su milžiniškais duomenų kiekiais, juos tinkamai interpretuoti, ir kibernetinio saugumo specialistų.“

Žvalgosi ir į Statistikos departamentą

Tarp geriausią ateitį žadančių specialybių puikuojasi ir profesionalai, baigę statistikos studijų programas. Įsidarbinę Lietuvos statistikos departamente, absolventai gauna aukštas pajamas.
„Statistikos specialistui, baigusiam bakalauro studijas ir pretenduojančiam užimti valstybės tarnautojo pareigas, Lietuvos statistikos departamente yra siūlomas vidutiniškai 700 Eur bruto darbo užmokestis. Specialistų, kuriuos pasitelkiame daugiau techninio pobūdžio funkcijoms ir įdarbiname pagal darbo sutartis, atlyginimai yra mažesni“ , – atsako Lietuvos statistikos departamento Žmogiškųjų išteklių skyriaus vedėja Simona Stonienė.

Dirbantiems Lietuvos statistikos departamente darbo užmokesčio kaitą patvirtina ir Lietuvos Respublikos (LR) įstatymai: „Kiekvienam valstybės tarnautojui kas trejus tarnybos metus prisideda 3 proc. pareiginės algos už tarnybos stažą. Taip pat kiekvienam valstybės tarnautojui gali būti suteikta kvalifikacinė klasė, kuri padidina darbo užmokestį nuo 15 iki 50 procentų. Tai priklauso nuo paties specialisto darbo rezultatų, kompetencijos.“

Pasak S. Stanionienės, į valstybės tarnautojo pareigas priimami tik studijas baigę, o į darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, kartais ir paskutinio kurso studentai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)