Minėtas studijas moteris pasirinko Mykolo Riomerio universitete. Tokį savo sprendimą J. Žižė paaiškina paprastai. 

„Visada norėjau mokytis, bet niekada nejaučiau, kad esu savo rogėse įstojusi į kitas studijas“, – pasakojo pašnekovė.

Nutraukdavo nepatinkančias studijas

Baigusi vidurinę mokyklą, ji du kartus buvo įstojusį į aukštąją mokyklą, tačiau mokslus mesdavo jau po pusmečio. Jos tikslas ne turėti diplomą, bet, kad studijų paskaitos būtų įdomios ir įgytos žinios jai naudingos.

„Kadangi turiu savo verslą, šios studijos man tik savo pačios bendram išprusimui, studijas rinkausi pagal patinkančius dėstomus dalykus. Ir apskritai nežinai, kur ir kuo būsi rytoj, tai lyg ir savotiškas apsidraudimas, ar ne? Mano nuomone, moteriai privalu būti išsilavinusiai, gebančiai kalbėti įvairiomis temomis, sumaniai, išmaniai“, – DELFI pasakojo J. Žižė. 

Tokias studijas ji pasirinko dar ir dėl to, kad vėliau planuoja siekti magistro laipsnio personalo valdyme.
Tomo Adomavičiaus nuotr.

Jos pasirinktų studijų programą sudaro įvairūs dalykai: kūrybinis rašymas, orientalistika, Europos studijos, tarpkultūrinė komunikacija ir kita. Tai, pasak pašnekovės, leidžia paliesti vos ne kiekvieną pasaulio kampelį, kultūrą. J. Žižė minėjo, kad studijų metu klausėsi ir politikos, žurnalistikos paskaitų.

„Manau, kad šie visi dalykai susidėję mano galvoje yra panaudojami bet kokioje situacijoje. Pavyzdžiui ir dabar, atsakant į jūsų klausimus vyksta savotiškas kūrybinis rašymas, reikia taisyklingai, nuosekliai dėstyti mintis“, –  juokėsi pašnekovė.

Džiaugiasi gerais įvertinimais

Kalbėdama apie studijų pasirinkimą, Julija pasakojo, kad ilgai nedvejojo, kurias pasirinkti. Ji tinkamai išanalizavo, koks kursas laukia, kokie dalykai bus dėstomi ir kaip jų žinios gali praversti gyvenime. Prekinio ženklo įkūrėja atskleidė, kad neretai pasvajojanti, kad studijuotų Dailės akademijoje kostiumo dizainą. Tačiau tokį planą ji kol kas atidės. 

„Mažoji reikalaus daug dėmesio, noriu visą jį skirti tik jai, jos mažų dienų džiaugsmui ir prisiminimams apie gražią vaikystę“,  – apie netrukus gimsiančią dukrytę pasakojo Julija. 

Stebint J. Žižės feisbuko paskyrą, galima matyti džiugius jos pranešimus ar nuotraukas apie sėkmingai išlaikytą egzaminą.

„Gerą pažymį gauti labai džiugu, kad ir praėjusį šeštadienį kada gavau 10 balų įvertinimą iš protokolo ir etiketo, 400 puslapių knygą su didžiausiu malonumu perskaičiau per savaitę ir sužinojau tiek daug naudingos, praverčiančios kasdienybėje informacijos, kurią turėtų žinoti manau kiekvienas žmogus, norintis siekti karjeros, būti gerbiamas visuomenėje. Kaip ir praeitą semestrą iš ispanų gavau vėlgi 10 balų, pamenu, cypiau iš laimės ir negalėjau patikėti. Šitas džiaugsmas gali būti nerealus nebūtinai paauglei ar mokyklos suole sėdinčiai mokinei“, –  šypsojosi J. Žižė.

Kalbėdama apie studijų kainą, Julija teigė, kad jai tai nėra svarbu, kai esi patenkintas mokslo kokybe ir įgytų žinių nauda. 

„Žinoma, gal būtų kitaip, jeigu būtum visiškai studijomis nusivylęs, tokiu atveju būtų liūdna. Ir skaičiuotum kiekvieną centą kurį pervedi už mokslus. Bet kaip lietuvių išmintis sako, mokslo ant pečių nenešiosi, nors šaknys kartais ir karčios“ , –  atsisveikindama sakė J. Žižė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)