Daugiau abiturientų nurodė MRU kaip pasirinkimą Nr. 1

Pirmame priėmimo į pirmosios pakopos – bakalauro – studijas etape Mykolo Romerio universitetas šiais metais sulaukė daugiau nei 4 400 abiturientų pageidavimų. Palyginti su praėjusiais metais, studijas MRUkaip pageidavimą Nr. 1 šiais metais nurodė 6 proc. daugiau abiturientų. MRU vicerektorė akademiniams reikalams prof. dr. Regina Valutytė teigia, kad pasiteisina individualizuotas požiūris į studentą, didelis dėmesys, skiriamas studentų, ypač pirmakursių, mentorystei, studijų programų peržiūrai ir tarptautiškumo, kuris visuomet buvo universiteto kreditinė kortelė, stiprinimui. Pasirašyti sutartis su universitetu bus galima nuo liepos 29 d. 15:00 val. iki rugpjūčio 2 d. 17:00 val. nuotoliniu būdu.

Kviečiamų studijuoti valstybės finansuojamose vietose skaičius MRU didėjo

Šiais metais daugėjo kviečiamų studijuoti MRU valstybės finansuojamose vietose – 316 (2021 m. – 277), o norinčių mokėti už studijas šiais metais – mažiau, kviečiami – 263 (2021 m. – 275). Didelę įtaką studijų prieinamumui šalyje galėjo turėti matematikos egzaminas, be kurio Lietuvoje negalima pretenduoti į valstybės finansuojamą vietą. Šio egzamino šiemet neišlaikė 35 proc. laikiusiųjų. „Socialinių mokslų prieinamumas šiais metais taip pat sumažėjo. Neišlaikę matematikos valstybinio egzamino taip pat negalėjo pretenduoti į valstybės finansuojamas vietas socialinių mokslų studijose, kurioms šiais metais valstybė neskyrė daugiau finansavimo nei praėjusiais metais. 10 proc. nuo visų pretenduojančių į valstybės finansuojamas vietas MRU programose neišlaikė matematikos egzamino, nors jų stojamasis balas viršija minimalų visų universitetų taikomą 5,4 konkursinį balą“, – teigia MRU vicerektorė prof. R. Valutytė.

 MRU vicerektorė prof. Regina Valutytė

Populiariausios programos išliko tos pačios

Kaip ir praėjusiais, taip ir šiais metais tarp stojančiųjų į MRU pirmosios pakopos studijas populiariausios studijų programos išlieka tos pačios. Pirmoje vietoje – Teisė ir kriminalistika (Teisės ir ikiteisminio proceso programos specializacija), toliau rikiuojasi Psichologija, Komunikacija ir skaitmeninė rinkodara.

Teisės krypties programa MRU Viešojo saugumo akademijoje Teisė ir ikiteisminis procesas tarp Lietuvos populiariausių bakalauro studijų programų užėmė 6 vietą.

Nuo rugpjūčio 3 d. iki rugpjūčio 5 d., papildomo priėmimo etapo metu, stojantieji per LAMA BPO sistemą galės pretenduoti į likusias valstybės finansuojamas ir nefinansuojamas bakalauro studijų vietas. Nebeketinantys dalyvauti konkurse dėl valstybės finansuojamų vietų gali prašymus teikti ir tiesiogiai MRU institucinio priėmimo metu nuo rugpjūčio 8 d.

Tęsiama ilgametė iniciatyva padėti motyvuotiems siekti savo svajonės

Dar 2018 m. MRU paskelbė švietimo iniciatyvą „4mm. Pasistiebk“. Šis projektas skirtas abiturientams, kurie, papildomai pasimokę, norėtų pagerinti brandos egzaminų rezultatus ir siekti aukštojo universitetinio išsilavinimo.

„Šiais metais universitetas vėl kvies labiausiai motyvuotus projekto dalyvius, pareiškusius pageidavimą studijuoti MRU priėmimo metu, tobulinti matematikos žinias su vienais iš geriausių Lietuvos mokytojų ir siekti pagerinti matematikos egzamino rezultatus. Projekto dalyviams bus suteikta galimybė kelti savo kvalifikaciją studijuojant atskirus studijų modulius. Sėkmingai perlaikę valstybinį egzaminą, ką projekto dalyviai jau įrodė, galima padaryti metus ruošiantis su „4mm“ projekto mokytojais – šios iniciatyvos dalyviai kitais metais galės pretenduoti į valstybės finansuojamas vietas“, – savo tikslų ragina siekti MRU vicerektorė prof. dr. R. Valutytė.