G. Jackutės kelionė karjeros laisvės link prasidėjo iškart po studijų. MRU alumnė jau po kelių mėnesių nuo bakalauro studijų pabaigos užėmė socialinių tinklų specialistės poziciją tarptautinėje medijų planavimo agentūroje. „Turėjau garbės dirbti su tokiais prekės ženklais kaip „Coca-Cola“ ar „Opel“. Teko dirbti daug, tačiau darbas skatino tiek lavinti įgūdžius, tiek visapusiškai tobulėti kaip asmenybei. Esu labai dėkinga už šią patirtį, nes ji padėjo stiprius pamatus siekiant tolesnių tikslų.“ – teigia MRU alumnė.

Po kelerių metų darbo agentūroje G. Jackutė gavo pasiūlymą paramos fonde „SOS vaikų kaimai“ valdyti skaitmeninę rinkodarą. Jos teigimu, tai buvo labai įdomus laikotarpis. Įgavusi darbo paramos fonde patirties G. Jackutė nusprendė, kad nori pabandyti dirbti sau: „Tapau laisvai samdoma skaitmeninės rinkodaros specialiste ir vis dar džiaugiuosi laisve, kurią suteikia darbas sau.“

„Ši patirtis parodė, kad viskas yra įmanoma ir reikia tiesiog daryti. Kadangi darbas nuo 09.00 iki 18.00 val. nėra man, vieną dieną priėmiau sprendimą išeiti iš samdomo darbo ir iškart nusipirkau lėktuvo bilietą į vieną pusę. Po kelių savaičių pradėjau dirbti sau ir mėgautis laisve bei kelionėmis po kitas šalis.“ – pasakoja MRU alumnė.

G. Jackutė pasakodama apie savo karjerą nepamiršta ir studijų MRU. Jos teigimu, pabaigtos bakalauro studijos taip pat prisidėjo prie sprendimo dirbti sau. „Studijų metais mokiausi daug dalykų, kurie turi sąsajų su mano dabartine veikla: kūrybinių idėjų generavimas, maketavimas, tekstų rašymas ir panašiai. Sakyčiau, kad panašia veikla užsiimu ir dabar, ir manau, kad MRU studijos neabejotinai turėjo tam įtakos.“ – teigia ji.

„Šiuo metu esu laisvai samdoma skaitmeninės rinkodaros specialistė. Rengiu skaitmeninės rinkodaros strategijas bei įgyvendinu jas (arba padedu įgyvendinti).“ – patikslina G. Jackutė.

Daugiau informacijos apie Mykolo Romerio universitetą – www.mruni.eu.