Šeštadienį sieną su Baltarusija saugančios VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai žvalgė pasienio su Baltarusija prieigas. Miško pakraštyje ties Butrimonių kaimu Šalčininkų r. pasieniečiai pastebėjo vyrą su ryšuliais. Matėsi, kaip jis tuos ryšulius dėlioja, ketindamas užsimetęs ant pečių traukti gilyn į Lietuvos teritoriją.

Su įkalčiais sulaikomas kontrabandininkas bėgti ar priešintis nemėgino. Nustatyta, jog tai yra 57-erių Šalčininkų rajono gyventojas. Dviejuose balta polietileno plėvele apvyniotuose ryšuliuose jis turėjo 1000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Vietovę patikrinę pasieniečiai daugiau įtartinų daiktų ar žmonių neaptiko.

Sulaikytąjį su cigaretėmis nuvežę į Tribonių pasienio užkardą, VSAT pareigūnai dėl akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką surašė protokolą. Už tokį pažeidimą įstatyme numatyta bauda nuo 5 tūkst. 200 iki 6 tūkst. eurų. Šalčininkiečiui įteiktas šaukimas po poros savaičių atvykti į užkardą, kai ten bus nagrinėjama jo administracinė byla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją