Auštant rytui, apie 4 val., iš Kaliningrado srities į Kybartų kelio postą krovininiu automobiliu „Scania“ atvyko Rusijos pilietis A. F.

Vyriškis muitiniam įforminimui pateikė dokumentus, kuriuose deklaravo gabenantis metalinių skardinių ir dangtelių krovinį. Tačiau, turėdami Muitinės kriminalinės tarnybos informacijos, kad šia transporto priemone gali būti gabenamos neteisėtos prekės, muitininkai nutarė krovininį automobilį patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema. Gauta rentgenograma parodė, kad vilkiko kabinoje gali būti paslėptų neteisėtai gabenamų prekių.

Muitinės pareigūnams atlikus detalų vilkiko kabinos tikrinimą, daiktadėžėse, gulte, šaldytuve ir tarp asmeninių vairuotojo daiktų buvo rasti paslėpti 1110 pakelių (22 200 vnt.) cigarečių „Winston“ su rusiškomis banderolėmis. Sulaikytų cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 2,7 tūkst. eurų.

Už rūkalų kontrabandą kaimyninės šalies piliečiui A. F. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Vyriškiui gresia piniginė bauda, taip pat tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.

Svarbu pabrėžti, kad piliečių pagalba ir įsitraukimas į kovą su kontrabanda - ne mažiau svarbūs šiame sudėtingame procese, todėl vertėtų nepamiršti, kad kilus įtarimui apie galimą kontrabandos gabenimą arba kontrabandinių gaminių platinimą, yra būtina pranešti policijai arba muitinės pasitikėjimo telefonu, visą parą tel. 8 800 555 44.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)