Cigaretės – ne kosmetika

Muitinės duomenimis, savaitės pradžioje Lavoriškių kelio poste muitininkams įkliuvo užsienio šalies pilietis, puspriekabėje specialiai įrengtoje slaptavietėje gabenęs kontrabandą. Pareigūnams kelias dienas reikėjo paplušėti, kol tarp vežamos kosmetikos krovinio atrado net 19 dėžių nelegaliai gabentų cigarečių.

„Oficialiai 34-erių metų Rusijos pilietis P.P. krovininiu automobiliu „Renault“ iš Baltarusijos į Lietuvą atvežė rinktinį kosmetikos krovinį. Muitinės pareigūnai, turėdami išankstinės informacijos, vilkiką nukreipė peršviesti rentgeno kontrolės sistema“, – tvirtinama muitinės pranešime. Paaiškėjo, kad puspriekabės konstrukcijoje įrengtos slėptuvės kontrabandai gabenti. Kad būtų galima jas pasiekti, visą kosmetiką reikėjo iškrauti. Suskaičiuota, kad slapta gabenta 9500 pakelių „NZ Gold“ cigarečių. Tabako gaminių vertė – beveik 25 tūkst. eurų.

Kaip teigiama pranešime, tabako gaminiai, legaliai gabentas krovinys ir automobilis buvo sulaikyti. Taip pat sulaikytas vairuotojas. Dėl įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis bei kontrabandos.

Bandė pervežti saulėgrąžų išspaudose

Praėjusios savaitės pabaigoje Šalčininkų kelio poste muitininkai užkirto kelią į šalį patekti pusės milijono eurų vertės cigarečių kontrabandai. Didžiulė kontrabandos siunta slėpta saulėgrąžų išspaudų krovinyje.

Muitinės kriminalinė tarnyba informuoja, kad dėl įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas. Vėlų spalio 24-osios vakarą į Šalčininkų kelio postą tranzitu iš Baltarusijos su kroviniu įvažiavo 36-erių metų Lenkijos pilietis Z. S. Krovininiame automobilyje „Renault“ oficialiai gabentas saulėgrąžų išspaudų krovinys. Po įprasto dokumentų patikrinimo muitinės pareigūnui pasiteiravus, ar pilietis negabena muitinei privalomų pateikti prekių, vyras prisipažino vežantis 3 litrus alkoholio bei leistiną normą viršijantį dyzelino kiekį bei iškart sutiko už šias prekes sumokėti mokesčius.

Muitininkų ši deklaracija nesuklaidino – automobilis buvo nukreiptas patikrinimui rentgeno kontrolės sistema.

Gavus rentgenogramą paaiškėjo, kad tarp legalaus krovinio paslėpta 17 maišų kontrabandinių cigarečių. Iš pradžių iš slėptuvių ištraukti pavyko tik dalį cigarečių, nes slaptavietės buvo sunkiai prieinamos. Vėliau nustatyta, kad per Baltarusijos-Lietuvos sieną slapta mėginta pervežti 376 dėžes „Fest“ ir „Fest 7“ cigarečių.

Tabako gaminių vertė – 483 tūkst. eurų. Muitinės kriminalinė tarnyba dėl šio įvykio atlieka ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos ir pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką, taip pat dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Įvykio metu vairuotojas sulaikytas, vėliau, skyrus kardomąją priemonę, jis buvo suimtas. Rasti tabako gaminiai, krovinys bei krovininis automobilis sulaikyti.

Vilkike – milžiniškas kontrabandos kiekis

Muitinės pareigūnų informacija remiantis, praeitą savaitgalį netoli Zarasų muitinės pareigūnai vėl sulaikė krovininį vilkiką, įvažiavusį iš Latvijos su beveik 150 tūkst. eurų vertės baltarusiškų cigarečių kontrabanda.

Kaip teigiama pranešime, tokio „latviško tranzito“ tendencija kol kas tik stiprėja – šiemet muitininkai sulaikė jau 30, 4 mln. vnt. iš kaimyninės šalies įvežtų baltarusiškų kontrabandinių cigarečių: per 2014 m. sulaikyta 8, 2 mln. vnt. iš ten pat atgabentų nelegalių rūkalų.

Teigiama, kad Vilniaus teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai krovininį vilkiką „Iveco“ sustabdė šeštadienio, spalio 24-osios, rytą, ties Smėlynės pasienio kontrolės punktu. Muitininkai nusprendė detaliai patikrinti automašiną, tad ji buvo nukreipta į Lavoriškių kelio postą, kur ir paaiškėjo, kad vilkiko puspriekabės lubose įrengta kontrabandinių cigarečių slėptuvė.

Iš viso puspriekabės lubose rasta 55 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų „Fest“ ir „Fest 7“. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 143 tūkst. eurų.

Vairuotojas – Baltarusijos pilietis K. F. buvo sulaikytas, o Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Vėliau vairuotojas Vilniaus miesto teismo sprendimu buvo suimtas penkiolikai parų.

Svarbu pabrėžti, kad piliečių pagalba ir įsitraukimas į kovą su kontrabanda - ne mažiau svarbus šiame sudėtingame procese, todėl vertėtų nepamiršti, kad kilus įtarimui apie galimą kontrabandos gabenimą arba kontrabandinių gaminių platinimą, yra būtina pranešti muitinės pasitikėjimo telefonu, visą parą tel. 8 800 555 44.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)