Juokingiausia, kad ši nelegali operacija nepavyko, kaip ir dažniausia – dėl žmogiško jaudulio. Įtarimų iš pat pradžių sukėlė ne užmaskuotas krovinys, o sunkvežimio vairuotojas.

Vilniaus teritorinės muitinės Šalčininkų kelio posto viršininko Algio Žiobos teigimu, vairuotojas įtartas dėl keisto elgesio. Iš Baltarusijos pusės atvažiavo sunkvežimis. Jį tikrinome kaip ir visus. Pareigūnė, kuri formino dokumentus, vairuotojo paklausė, ar jis negabena draudžiamų prekių. Jos nuostabai, vairuotojas drąsiai prisipažino, kad veža 40 litrų degalų ir 3 litrus degtinės. Tai sukėlė nemažą įtarimą, nes paprastai vairuotojai neprisipažįsta tokių dalykų, – sakė A. Žioba.

Išsidavusio vairuotojo krovinys buvo nedelsiant nukreiptas patikrinimui rentgeno kontrolės sistema. Rentgeno parodymai patvirtino visus kilusius įtarimus.

Anot Vilniaus teritorinės muitinės, gavus rentgenogramą paaiškėjo, kad tarp legalaus krovinio paslėpta 17 maišų kontrabandinių cigarečių. Iš pradžių iš slėptuvių ištraukti pavyko tik dalį cigarečių, nes slaptavietės buvo sunkiai prieinamos. Vėliau nustatyta, kad per Baltarusijos-Lietuvos sieną slapta mėginta pervežti 376 dėžes „Fest“ ir „Fest 7“ cigarečių. Tabako gaminių vertė – 483 tūkst. eurų.

Cigaretės buvo supakuotos apdairiai. Sunkvežimio pradžioje buvo sukrauti maišai su kontrabanda – dėžės buvo apkrautos saulėgrąžų išspaudų lukštai iš vis pusių, kad net duriant nesijaustų. Negana to, organizuoti pažeidėjai prie sunkvežimio durų sukrovė tik saulėgrąžų išspaudų pilnus maišus. Tai turėjo suklaidinti pareigūnus. Vis dėlto rentgene matėsi viskas.

Muitinės pareigūnų teigimu, toks didelis kiekis cigarečių vežamas tik organizuotai ir pagal užsakymą. Įvykio metu vairuotojas sulaikytas, vėliau, skyrus kardomąją priemonę, jis buvo suimtas. Rasti tabako gaminiai, krovinys bei krovininis automobilis sulaikyti. Kas šios kontrabandos užsakovai – aiškinamasi.

Svarbu pabrėžti, kad piliečių pagalba ir įsitraukimas į kovą su kontrabanda - ne mažiau svarbus šiame sudėtingame procese, todėl vertėtų nepamiršti, kad kilus įtarimui apie galimą kontrabandos gabenimą arba kontrabandinių gaminių platinimą, yra būtina pranešti muitinės pasitikėjimo telefonu, visą parą tel. 8 800 555 44.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)