Viena iš svarbiausių taisyklių – neplaukite taurių indaplovėse. Jei jūsų taurės krištolinės arba pagamintos iš plonesnio stiklo, visada rizikuojate, kad atsidarę indaplovę ištrauksite tik krūvą stiklo šukių, o ne švarią taurę.

Be to, turėtumėte žinoti, kad indaplovė jūsų taurių niekada neišplaus taip, kad jos tobulai blizgėtų.

Naudokite karštą vandenį ir venkite ploviklių

Turbūt ne naujiena, kad karštas vanduo bet ką nuplaus geriau nei šaltas. Karštas vanduo efektyviai nuplaus visas bakterijas, taip pat padės lengviau pašalinti purvą ir apnašas. Bet vanduo turėtų būti ne per daug karštas, nes stiklas gali skilti.

Taip pat venkite naudoti daug indų ploviklio. Vienai taurei užteks vos lašelio. Ploviklis turėtų būti bekvapis, kad ant taurių neliktų jokių aromatų, ypač tai svarbu kalbant apie vyno taures.

Išbandykite natūralius valiklius

Jei jūsų taurės apsinešusios, o indų ploviklis situacijos nebepagerina, pabandykite panaudoti natūralius ploviklius.

Actas

Šioje situacijoje jums labai padėti gali paprasčiausias actas. Užtenka juo sudrėkinti popierinio rankšluosčio gabaliuką arba paprasčiausią šluostę ir gerai juo nuvalyti visus taurės nešvarumus. Nustebsite, kaip žėrės jūsų taurės.

Yra ir kitas variantas. Jei nekenčiate acto kvapo, galite pripildyti plastikinį ar kokį kitą dubenį šilto vandens ir į jį įpilti porą puodelių acto. Tada pamerkite savo taures valandai ar dviem ir acto rūgštis pašalins visus organinius nešvarumus. Jei neturite acto, vietoje jo galite panaudoti ir sodą.

Naudojant abu šiuos būdus po to neskalaukite taurės vandeniu. Nesijaudinkite, jokio nemalonaus kvapo ar skonio actas nepaliks, jis gana greit išgaruos.

Citrina

Jei taurės skleidžia kokį nors kvapą, galite jas gerai ištrinti citrinos gabaliuku. Citrina ne tik padės pašalinti apnašas, bet ir panaikins bet kokius aromatus, kurie gali likti nuo gėrimų. Ištrynę taurę citrina, praskalaukite ją su vandenyje.

Dantų pasta

Jei namie nerandate acto, jį gali pakeisti dantų pasta. Paimkite seną dantų šepetėlį ir dantų pastą. Geriau, kad jie būtų baltos spalvos. Ištrinkite visą taurę dantų pasta, bet nepersistenkite, tai neturėtų užtrukti daugiau nei minutę. Po to taure praskalaukite šiltame vandenyje.

Kuo greičiau praskalaukite taures

Jei pasinaudoję taurėmis kuo greičiau jas praskalausite, tai jums ženkliai palengvins gyvenimą ateityje. Praskalavę taures šiltu vandeniu jūs išvengsite dėmių, o ypač tai aktualu, jei geriate raudoną vyną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)