Kayleigh Mitchell, pasibeldusi į namų duris prisistatydavo kaip labdaros rinkėja ir pasinaudojusi savo nėštumu paprašydavo stiklinės vandens ar prisėsti. Tokiu būdu moteris lengvai patekdavo į pagyvenusių ir pažeidžiamų žmonių namus, skelbia fox40.com.

Southampton Crown teisme paviešinta, kad 25-erių motina apsimesdavo labdaros organizacijos, padedančios sergantiems vėžiu žmonėms, atstove. Ji segėjo ženklelį ir turėjo užrašinę tokiu būdu savo aukas priversdama patikėti apgaule.

Prokuroras Dawnas Hylandas teigė, kad K. Mitchell taikiniu pasirinkdavo vyresnio amžiaus moteris, kurios gyvena vienos, paprašydavo jų paremti labdarą pinigais ir tokiu būdu nugvelbdavo grynųjų pinigų ar papuošalų iš jų namų.

Moteris prisipažino dėl aštuonių vagysčių su įsilaužimu ir keturių sukčiavimo atvejų. Dar ketinama kaltinimus pateikti dėl likusių trijų vagysčių ir devynių sukčiavimo atvejų.

Visus nusikaltimus moteris įvykdė nuo sausio iki kovo mėnesių. Beveik visų K. Mitchell aukų amžius buvo apie 80 metų. Vyriausia auka buvo 94-erių.

„Jūs pasinaudojote savo būkle, kad įgytumėte pagyvenusių moterų pasitikėjimą. Apgaulės būdu jūs patekdavote į jų namus su tikslu kažką pavogti. Jūs įsilaužėte ir apiplėšėte tų moterų namus“, – teismo posėdžio metu konstatavo bausmę moteriai skyręs teisėjas Nickas Rowlandas.

Visos, išskyrus vieną, nusikalstamos veikos buvo padarytos, kol K. Mitchell buvo paleista iš kalėjimo už užstatą.

Teismo metu buvo išklausyti ir aukų pasakojimai. Viena jų pasakojo, kad po tokio incidento teko gerti antidepresantus, o kiekvieną kartą kai suskambėdavo durų skambutis apimdavo baimė, kad vėl bus apvogta.

Kita 94-erių metų auka pridūrė: „Ateityje aš būsiu daug atidesnė, kai kas nors prašys pagalbos. Aš atleidžiu šiai jaunai moteriai už tai, ką ji padarė, ir tikiuosi, kad tai bus pamoka tiek man, tiek jai. Tikiuosi, kad dabar ji nebeeis šiuo keliu“.

Kaltinamoji kaltę visiškai pripažino ir patikino apgailestaujanti dėl įvykdytų nusikaltimų. Jai taip pat priteista sumokėti 900 svarų sterlingų (1279 eurų) bylinėjimosi išlaidų.

„Įtariamosios tapatybę nustatyti pavyko pagal nukentėjusiųjų pateiktus apibūdinimus, o taip pat ir pasitelkus visas įmanomas teismo ekspertizės priemones“, – po nuosprendžio paskelbimo sakė vyriausiasis tyrėjas Steve'as Deeprose'as. „Esu patenkintas nuosprendžiu, siunčiama aiški žinutė mąstantiems apie galimybę įvykdyti panašių nusikaltimų“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)