Toks įvykis buvo užfiksuotas JAV, Virdžinijos valstijoje, Ričmondo mieste. Nukentėjusysis Lary'is Mitchellis – Vietnamo karo veteranas, kuris jau du kartus įveikė vėžį. Vyras žiniasklaidai pasakojo, kad nepaisant sunkių gyvenimo išbandymų, niekas jo neparuošė akistatai su vagimi.

L. Mitchellis teigė, kad jis iki šiol dreba prisiminęs šį įvykį, rašo portalas „News 12“. L. Mitchellis prabudęs naktį savo miegamajame pamatė vagį. Dar du užpuolikai, vyro teigimu, laukė lauke.

„Aš prabudau ir svirduliuodamas atsikėliau iš lovos. Instinktyviai žvilgtelėjau į savo rūbų kabyklą ir pamačiau stovintį vyrą. Jis rankose laikė pistoletą“, – pasakojo vyras.

Vyro teigimu, tai, kas nutiko toliau, greičiausiai išgelbėjo jo ir žmonos gyvybes.

„Aš nė negalvodamas jam pasakiau: „aš taip pat ginkluotas“, – prisimena vyras.

Vyras pasakoja, kad akistatos metu buvo maždaug per pėdą nuo ginkluoto įsilaužėlio, tačiau vagis po tokio namų šeimininko pasakymo išsigando ir papustė pėdas. Iš namo išbėgęs įsilaužėlis prisijungė prie lauke stovėjusių bendrininkų, tačiau drąsus šeimininkas juos pasivijo ir įkandin dar kartą sušuko: „Aš jus įspėju, esu ginkluotas“.

Po šio įspėjimo vagys šoko į savo sunkvežimį ir nuvažiavo. Vyro teigimu, vagys spėjo pačiupti keletą daiktų, papuošalus, namuose buvusius grynus pinigus ir dėžutę su visomis karo veterano santaupomis.

„Nesvarbu, kiek turto mes praradome, svarbu, kad išsaugojome savo gyvybes“, – teigė L. Mitchellis.

Šį incidentą tiriantis policininkas Johnas Haislipas teigė, kad, remiantis liudininkų pasakojimais, plėšikai paspruko tamsios spalvos sunkvežimiu. Įtariama, kad vagys žinojo apie namo šeimininko atostogų planus, kuriuos vyras paskelbė socialiniame tinkle.

Policijos pareigūnas Johnas Haislipas dar kartą paragino žmones apie savo atostogas socialiniuose tinkluose skelbti tik tuomet, kai jau esama namuose. Tuo tarpu karo veteranas L. Mitchellis tikina, kad tai puiki pamoka tiek jam, tiek visiems kitiems savo asmeninio gyvenimo detales skelbiantiems socialiniuose tinkluose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)