Plėšikai su nenuplaunamomis kaukėmis

Į vieno Ajovos valstijos miesto policiją paskambino buto šeimininkas, tvirtindamas, kad į jo butą laužiasi du plėšikai juodais drabužiais, išpaišytais veidais, o šalia namų stovi baltas didelis automobilis. Po operatyvinių priemonių policija sulaikė baltą automobilį, kuriame sėdėjo du keisti subjektai su juodu nenuplaunamu markeriu išpaišytomis barzdomis, ūsais ir „raiščiais“ ant akių. Kaip suprantate, vaikinai (Metju (23 metai) ir Džojus (20 metų) jokių šansų neturėjo, markerius nuplauti pasirodė ne taip paprasta. Abu buvo apkaltinti apiplėšimu ir už užstatą paleisti iki teismo sprendimo. Beje, prie kaltinimų dar prisidėjo ir vairavimas išgėrus.

Sąžiningas vagis

2007 metais vagis įsilaužė į Siuzi Fronterottos namus Niu Meksike ir pavogė šeimynines brangenybes bei pinigus. Labai vertingų daiktų ten nebuvo, tačiau šeimininkei kai kurie pavogti daiktai buvo brangus mirusio vyro bei tėvų prisiminimas. Žinoma, pasielvartavus teko susitaikyti su netektimi, juolab kad policija nesugebėjo rasti vagies.

Ir kokia didžiulė buvo Siuzi nuostaba, kai praėjus trejiems metams po vagystės ji gavo siuntinį su pavogtomis brangenybėmis ir raštelį: „Atleiskite man už tai, kad pavogiau jūsų turtą, mano gyvenimas po to tapo tiesiog nepakeliamas, dar kartą atleiskite.“ Sprendžiant iš visko, pavogti daiktai vagišiui laimės neatnešė, ir jis nusprendė atgailauti. Jis taip pat parašė, kad grąžins 1000 pavogtų dolerių, kai tik sutaupys. Apsidžiaugusi Siuzi paprašė policijos nebausti vagies, jei jį ras, ir atsižvelgti į jo poelgį.

Rasti vagį pagal tatuiruotę

Policijai nereikėjo ilgai vargti, siekiant nustatyti, kas įsibrovė į stovėjimo aikštelėje pastatytą automobilį ir pavogė GPS įrangą. Maža to, kad automobilyje buvo įrengta signalizacija su vaizdo kamera, ant vagies kaklo buvo tatuiruotė su jo vardu ir gimimo metais. Žinoma, pasiknisę duomenų bazėje, policininkai rado tokį „Evansą 19.09.1987“, kuris ir pasirodė esąs reikiamas žmogus. Galima įsivaizduoti, kiek juoko buvo visam policijos poskyriui ir miesto laikraščių skaitytojams.

Kur jūsų skundų knyga?

Į vieną britų banką ryte įsibrovė plėšikas, pareikalavo pinigų ir pasirodė, kad grynųjų kasoje tiesiog nėra! Jis labai susierzino, paėmė skundų knygą ir parašė skundą. Po to sėdo į automobilį ir nuvažiavo. Žinoma, per tą laiką į banką atvyko policija ir neleido plėšikui pasprukti. Įkalčiai buvo geležiniai, ir dabar 48 metų Džozefui Getzui tenka rašyti skundus kalėjime.

Kaip prajuokinti vagį

Ši istorija – visai ne iš kuriozų serijos. Viena Oak Hilo šeima grįžo namo, ir betriūsiant virtuvėje vyras papasakojo žmonai juokingą su juo tądien nutikusią istoriją. Papasakojus istoriją, iš antro namo aukšto pasigirdo vos sulaikomas juokas. Pasirodo, ten pasislėpė nesuspėjęs laiku pabėgti vagis, kuris, išgirdęs istoriją, negalėjo sulaikyti juoko. Įdomu būtų išgirsti pačią istoriją.