Sužeisti 96 žmonės, iš jų – 17 nepilnamečių (10 keleivių, 6 pėstieji, 1 automobilio vairuotojas (17 metų). Įvykiuose daugiausia nukentėjo keleivių – 38 ir vairuotojų – 30, taip pat 27 pėstieji (18 jų – pėsčiųjų perėjose) ir 1 dviračio vairuotojas.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 10-yje eismo įvykių: juose sužeista 12 žmonių (7 vairuotojai, 5 keleiviai).
Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 6 eismo įvykiais daugiau, žmonių žuvo 1 mažiau, sužeista 14 daugiau.

Pagrindinės eismo įvykių priežastys (pirminiais duomenimis):

saugaus važiavimo greičio nepasirinkimas – 26 atvejai (žuvo 1 žmogus);
pėsčiųjų nepraleidimas pėsčiųjų perėjoje – 17 atvejų (1 žmogus žuvo);
reikalavimo duoti kelią pagrindiniu keliu važiuojančiai transporto priemonei nepaisymas – 11 atvejų;

įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą (transporto priemonių susidūrimas) – 6 atvejai (1 žmogus žuvo);

saugaus atstumo iki kitos transporto priemonės nesilaikymas – 6 atvejai.

Per savaitę policijos pareigūnai užfiksavo 3 006 Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tarp jų – 230 neblaivių vairuotojų. Pirminiais duomenimis, pradėti 97 ikiteisminiai tyrimai dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Savaitės eismo įvykiai

Trečiadienį (gruodžio 27 dieną) Kaune, netoli hidroelektrinės, susidūrė du automobiliai: BMW ir „Citroen Berlingo“. Po eismo įvykio nėščiai moteriai prireikė medikų pagalbos.

Policija praneša, kad apie 12.27 val. T. Masiulio gatvėje, netoli hidroelektrinės, susidūrė BMW ir „Citroen Berlingo“ automobiliai. Po susidūrimo BMW rėžėsi į stulpą. Pirminiais duomenimis, vairuotojai blaivūs. Viename iš automobilių važiavusi moteris galimai laukiasi. Dėl to į įvykio vietą nuskubėjo greitoji medicinos pagalba.

Nukentėjusioji išvežta į ligoninę. Įvykio vietoje formavosi spūstys. Vėliau policija patikslino avarijos aplinkybes: automobilis „Citroen Berlingo“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu BMW, vairuojamu 23 metų vaikino. Į gydymo įstaigą nuvežta nukentėjusi „Citroen“ 28 metų vairuotoja (paskirtas ambulatorinis gydymas.

Vėlų antradienio (gruodžio 26 d.) vakarą Lentvaryje įvyko baisi avarija. Pirminiais duomenimis, „Audi A6“ automobilis trenkėsi į medį. Policija informavo, kad per eismo įvykį nukentėjo 4 žmonės, viena keleivė mirė vietoje.

Pranešimas apie nelaimę buvo gautas 21.30 val. Vėliau patikslinta, kad automobilis trenkėsi į stulpą Geležinkelio g. Pirminiais duomenimis, transporto priemonę vairavo mergina, ji nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Automobiliu važiavo 5 asmenys.

Automobilio keleivė (gim. 1999 m.), kuri savo gimtadienį minėjo gruodžio 23-iąją, žuvo, kiti 4 asmenys sužeisti, bet sąmoningi.

Neoficialiai kalbama, kad keleiviai nuo smūgio iškrito iš transporto priemonės - vairuotoja ir du vaikinai rasti prie automobilio. Gale sėdėjęs jaunuolis nebuvo prispaustas, tačiau jis jau buvo be sąmonės. Ant transporto priemonės galo matyti klevo lapas.

Policija iš ligoninės gavo duomenis apie sužalotuosius: automobilio vairuotoja (blauzdos kaulo lūžis) ir kartu važiavę aštuoniolikmetis (galvos ir nugaros sumušimai), šešiolikmetis (g. 2001 m.) (daugybiniai kūno sužalojimai) ir trylikametis (g. 2004 m.) (politrauma) paguldyti į ligoninę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)