Sužeistas 91 žmogus, iš jų – 16 nepilnamečių. Tarp nukentėjusiųjų – 22 pėstieji, kurie į įvykius pateko pėsčiųjų perėjose.

Neblaivus vairuotojas, pirminiais duomenimis, dalyvavo 1 eismo įvykyje: sužeistas 1 žmogus (vairuotojas).

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 9 eismo įvykiais daugiau, žmonių žuvo 3 mažiau, sužeista 6 daugiau.

Per savaitę policijos pareigūnai užfiksavo 4 059 Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Pirminiais duomenimis, pradėti 87 ikiteisminiai tyrimai dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Šiais metais (iki gruodžio 8 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 183 žmonės, t. y. 10, arba 5,8 proc., daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia įvykiuose žuvo vairuotojų – 74 (iš jų 10 motociklų vairuotojų) ir pėsčiųjų – 62 (36 iš jų žuvo tamsiuoju paros metu), taip pat 33 keleiviai ir 14 dviračių vairuotojų (5 – tamsiuoju paros metu).

Savaitės eismo įvykiai

Gruodžio 2 d., šeštadienį, apie 10 val. ryto, dėl susiformavusio plikledžio įvyko didelė avarija. Kelyje Klaipėda–Kaunas kurą vežęs vilkikas ant Minijos tilto apvirto ir nusirito nuo šlaito. Nebevaldoma transporto priemonė su pavojingu kroviniu atsitrenkė į atitvarą. Po smūgio apsivertė ir nuo šlaito nuvirto cisterna, joje buvo dyzelinis kuras.

Vairuotojas buvo blaivus. Laimė, kad jis ir kartu buvęs keleivis nenukentėjo. Juos nuo didelės nelaimės išgelbėjo saugos diržai.

Dėl slidžios dangos, dar prieš benzinvežio avariją, netoli jos, į eismo įvykius pateko dar keli automobiliai. Vieno jų vairuotoja tik laimingo atsitiktinumo dėka išvengė tragedijos – tuo metu, kai vertėsi benzinvežis, ji paėjo kelis metrus į šoną. Jei to nebūtų padariusi, sunkiasvorė mašina būtų užvirtus ant jos.

Gruodžio 2 d., šeštadienį, 13.42 val. Kretingos rajone, kelyje Šiauliai–Palanga kaktomuša susidūrė dvi lengvosios transporto priemonės, o po to buvo dar apgadintas ir trečias automobilis. Iš sumaitotų mašinų gelbėtojai išvadavo du žmones. Jie abu sąmoningi išvežti į ligoninę.

Automobilis „Citroen“ nereguliuojamoje sankryžoje sukdamas nepraleido BMW. Transporto priemonės susidūrė kaktomuša. Po susidūrimo „Citroen“ automobilis atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį „Lexus“.

Iš BMW buvo išvaduotas 1996 m. gimęs vaikinas. O iš „Citroen“ automobilio ugniagesiai ištraukė apie 60 metų turintį vairuotoją. „Lexus“ vairuotojas nenukentėjo. „Citroen“ vairuotojui diagnozuota politrauma, BMW vairuotojui- kairės mentės lūžis, šonkaulio ir čiurnos lūžiai. Pirminiais duomenimis, visi vairuotojai baivūs.

Gruodžio 4 d., pirmadienį, 15.15 val. Kaune, Baltijos ir Žiemgalių gatvių sankryžoje susidūrė trys automobiliai. Sužalotas 15 metų paauglys, buvęs viename iš automobilių.

Susidūrė „Ford“, „Mercedes“ su vokiškais numeriais (vairavo lietuvis) ir klevo lapu pažymėtas „Peugeot“. Visus tris automobilius vairavo vyrai. Po susidūrimo „Peugeot“ užlėkė ant šaligatvio ir trenkėsi į pėsčiųjų perėjos ženklą.

Pirminiais duomenimis, avarijos kaltininkas – „Peugeot“ vairavęs maždaug 60 metų vyras, neturintis dvejų metų vairavimo stažo.

Gruodžio 6 d., trečiadienio vakarą, apie 18 val., Vilniaus centre, A. Goštauto g., prie Baltojo tilto, taksi automobilis „VW Caddy“ nulaužė šviesoforą, kelio ženklo stulpą ir rėžėsi į medį.

A. Goštauto ir J. Tumo-Vaižganto gatvių sankryžoje išsijungė šviesoforai. Pėsčiasis dėl dešinės blauzdos ir dešinio dilbio kaulų lūžių gydomas Vilniaus ligoninėje, automobilio vairuotojas A. V., nustačius galvos smegenų sutrenkimą, gydosi ambulatoriškai.

Gruodžio 7 d., ketvirtadienį, apie 10 val., Ukmergės r., Deltuvos sen., Jakutiškių kaime, kelyje Deltuva-Bukonys, nuo kelio nuvažiavo ir apvirto autobusas, kuriuo važiavo daug vaikų.

Išdužo apvirtusio autobuso langai. Pasak pranešėjos, yra sužeistų ir prispaustų vaikų. Atvykę į vietą ugniagesiai gelbėtojai išlaisvino prispaustą autobuso vairuotoją. Pirminiais duomenimis, sužeista apie 10 vaikų.

Policija pranešė, kad apvirtusiame autobuse buvo 35 vaikai. Ukmergės ligoninėje atlikus autobusu važiavusių vaikų sveikatos būklės patikrinimą, nustatyta, kad iš viso 4 vaikai yra nukentėję: 2 gydomi reanimacijos skyriuje (vienas jų gydymui bus vežamas į Vilnių), dar 1 vaikas paguldytas į traumatologijos skyrių, 1 – į chirurgijos skyrių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją