Sužeisti 77 žmonės, tarp jų – 14 nepilnamečių (daugiausia keleivių – 10). Įvykiuose nukentėjo 33 vairuotojai (7 motociklų ir 1 mopedo), 24 keleiviai, 10 pėsčiųjų (6 – pėsčiųjų perėjose) ir 10 dviračių vairuotojų.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 3 įvykiuose: sužeisti 3 žmonės (2 vairuotojai, 1 pėsčiasis).

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 6 eismo įvykiais mažiau, žmonių žuvo tiek pat – 2, sužeista 19 mažiau.

Per savaitę policijos pareigūnai, pirminiais duomenimis, pradėjo 112 ikiteisminių tyrimų dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Šiais metais (iki rugpjūčio 4 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 115 žmonių, t. y. 14 (13,9 proc.) daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 48.

Vairuotoja žuvo, o jos mažametę dukrą išgelbėjo saugos kėdutė

Penktadienio vidurdienį Molėtų r., kelyje Utena-Pakalniai-Alanta, apvirto automobilis „Mitsubishi Pajero“. 1985 m. gimusi vairuotoja žuvo. Kartu važiavusią mažametę, 2015m. gimusią dukrą išgelbėjo automobilinė saugos kėdutė.

Liepos 31-osios vakarą, apie 21.46 val., Prienuose, Statybininkų gatvėje, automobilį „Ford Mondeo“ vairavęs girtas 38 metų vyras nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė automobilio ir šis, įvažiavęs į prie gatvės esantį pėsčiųjų taką, partrenkė juo ėjusį pėsčiąjį.

20 metų vaikinas patyrė galvos smegenų traumą, apatinio žandikaulio, dešinės blauzdos abiejų kaulų skeveldrinius lūžius. Jis paguldytas į Kauno klinikas.

Automobilio vairuotojas, kuriam nustatytas sunkus 2,93 promilės girtumas, sulaikytas.

Antradienį, apie 16 val., Vilniuje, A. Kojelavičiaus g., susidūrė automobiliai „Audi“ ir „Ford Focus“. Po susidūrimo „Audi“ užlėkė ant šaligatvio ir rėžėsi į betoninį stulpą. Jei ne stulpas, automobilis būtų nušlavęs autobusų stotelės suolą.

Nukentėjo abiejų automobilių vairuotojai. Juos greitoji pagalba išvežė į ligoninę. Pirminiais duomenimis, sužalojimai nesunkūs. Pasak pareigūnų, avarija įvyko, kai „Ford“ vairuotojas suko į kairę ir nepraleido tiesiai važiavusio „Audi“.

Nepilnametis motorolerio vairuotojas avarijos neišgyveno

Trečiadienį, apie 10.20 val., Vilniuje, T. Narbuto g., prie sankryžos su Sėlių g., susidūrė pavežėjimo paslaugas teikiančios įmonės „Toyota Prius“ ir moters vairuojamas „Honda Civic“.

Pirminiais duomenimis, avariją sukėlė „Toyota“ vairuotojas, kuris staiga iš antros eismo juostos pasuko į dešinę, Žvėryno link. „Užlindo“ prieš „Honda Civic“ ir pastarasis automobilis trenkėsi į „Toyota“ galą. Pavežėjimo įmonės mašinoje buvo keleivių.

Policijai buvo pranešta, kad yra nukentėjusių. Tačiau įvykio vietoje avarijos dalyvius apžiūrėję greitosios pagalbos medikai į ligoninę nieko neišvežė.

Rugpjūčio 2 d. apie 15.30 val. Alytuje, Miškininkų g., motoroleris „Derbi Senda“, vairuojamas vaikino(gim. 2000 m.), išvažiuojant iš šalutinio kelio, nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančio vilkiko „Mercedes Benz 1617“, vairuojamo 31 metų vyro, ir su juo susidūrė, praneša Policijos departamentas.

Eismo įvykio metu sužalotas motorolerio vairuotojas, kuris, nuvežtas į Alytaus ligoninę, reanimuojamas mirė. Nepilnametis teisę vairuoti tos kategorijos transporto priemonę turėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)