Sužeisti 82 žmonės, tarp jų – 11 nepilnamečių (9 pėstieji ir 2 keleiviai). Daugiausia įvykiuose nukentėjo pėsčiųjų – 31 ir vairuotojų – 26, taip pat 23 keleiviai ir 2 dviračiais važiavę asmenys.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 3 eismo įvykiuose: juose sužeisti 4 žmonės (2 keleiviai, 1 vairuotojas ir 1 pėsčiasis).

Palyginus šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 6 eismo įvykiais mažiau, žmonių žuvo 2 mažiau, sužeista 2 daugiau.

Šiais metais (iki gruodžio 23 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, žuvo 182 žmonės, t. y. 57 (arba 23,8 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 67 ir pėsčiųjų – 66 (iš jų 49 – tamsiuoju paros metu). Tarp žuvusiųjų – 134 vyrai, taip pat 7 nepilnamečiai (4 pėstieji ir 3 keleiviai).

Vienas vyras žuvo iš karto, kitas mirė ligoninėje

Naktį iš pirmadienio į antradienį, 0.47 val., policija gavo pranešimą, kad Radviliškyje, Šiaulių g., automobilis „BMW X5“ atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį „Opel Vivaro“, vairuojamą vyro (gim. 1969 m.).

Po susidūrimo BMW dar atsitrenkė į kelio ženklą ir apvirto, pranešė Policijos departamentas. Vienas šiame automobilyje buvęs vyras (gim. 1979 m.) žuvo iš karto. Kitas (gim. 1982 m.) nuo sužalojimų mirė ligoninėje.

Manoma, kad abu vyrai nebuvo prisisegę saugos diržais, todėl avarijos metu abu iškrito iš automobilio. Nukentėjo ir „Opel“ važiavę žmonės. Vairuotojas dėl žaizdos galvoje ir smegenų sukrėtimo paguldytas į ligoninę.

Kartu važiavusi moteris (gim. 1975 m.) dėl juosmens sumušimo gydoma ambulatoriškai. Tą naktį panašaus BMW Radviliškyje ieškojo policijos patruliai.

Pasak Šiaulių apskrities policijos atstovės Gailutės Smagriūnienės, abu žuvusieji radviliškiečiai policijai buvo žinomi kaip Kelių eismo taisyklių pažeidėjai.

Į sankryžą įvažiavo nepaisydamas raudono šviesoforo signalo

Antradienį, apie 12 val., Vilniuje, Lazdynuose, susidūrė lengvasis automobilis VW ir iš Gariūnų keleivius vežęs autobusas. Smarkiai sudaužyto VW vairuotoja išvežta į ligoninę.

Avarija įvyko Erfurto ir Architektų gatvių sankryžoje. Pirminiais duomenimis, neįgaliojo ženklu pažymėtas „VW Touran“ į sankryžą įvažiavo degant raudonam šviesoforo signalui ir rėžėsi į autobusą.

Baisi avarija Kaune vos nesibaigė tragiškai

Trečiadienį, vakarinio piko metu, baisi avarija įvyko Kaune, Raudondvario plente.

Apie 16.45 val. Raudondvario plente, šalia prekybos centro „Maxima“, įvyko avarija, per kurią vienas iš automobilių apsivertė ir sustojo tik atsitrenkęs į pakelėje augančius medžius. Pirminiais duomenimis, BMW važiavo pagrindiniu keliu ir trenkėsi į iš prekybos centro išvažiuojantį „Opel Zafira“ (vairuotojas blaivus, gim. 1952 m.).

Įvykio vietoje buvusių liudininkų teigimu, BMW vairuotoja galbūt viršijo leistiną 50 km/val. greitį. Be to, ji buvo neblaivi. Šį faktą patvirtino ir policijos pareigūnai. Jai buvo nustatytas lengvas girtumas - 0,44 prom. Ant stogo gulėti likusiu automobiliu važiavo trys žmonės – dvi moterys bei vyras.

Kauno apskrities policijos Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė pranešė, jog į gydymo įstaigą buvo pristatyta BMW vairuotoja. Jos gyvybei pavojaus nėra. Avarijos vietoje policijos pareigūnai reguliavo eismą.

Mergina pervažiavo ant kelio gulėjusio vyro ranką

Gruodžio 21-osios vakarą, 21.42 val., Pasvalyje, Žaliojoje g., automobilis „VW Passat“, kurį vairavo blaivi mergina (gim. 1998 m.), pervažiavo jaunam vyrui (gim. 1992 m.), gulėjusiam ant kelio važiuojamosios dalies, ranką.

Vyras išvežtas į Respublikinę Panevėžio ligoninę rankos operacijai.

Per savaitę (gruodžio 16–22 d.) išaiškinti 3 207 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Policijos pareigūnams šalies keliuose įkliuvo 263 neblaivūs vairuotojai, iš kurių 76 dviračių vairuotojai ir 1 toks vadeliotojas. Taip pat užfiksuota 12 pavojingo (chuliganiško) vairavimo atvejų, 171 atvejis, kai vairuotojai vairuodami naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis, 197 saugos diržų nenaudojimo atvejai, 221 pėsčiųjų padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas, 411 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejų.

Policija informuoja, kad gruodžio 27 d. (antradienį) visoje šalyje policijos pareigūnai vykdys reidus, kurių metu tikrins transporto priemonių vairuotojų blaivumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją