Sužeisti 79 žmonės, tarp jų – 8 nepilnamečiai (5 pėstieji ir 3 keleiviai). Daugiausia įvykiuose nukentėjo pėsčiųjų – 33, taip pat 27 vairuotojai, 18 keleivių ir 1 dviračio vairuotojas.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 2 eismo įvykiuose: sužeisti 2 žmonės.

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 14 eismo įvykių mažiau, žmonių žuvo 6 mažiau, sužeista 12 mažiau.

Šiais metais (iki gruodžio 16 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, žuvo 178 žmonės, t. y. 55 (arba 23,6 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 66 ir pėsčiųjų – 65 (48 iš jų žuvo tamsiuoju paros metu). Tarp žuvusiųjų – 132 vyrai, taip pat 7 nepilnamečiai (4 pėstieji ir 3 keleiviai).

Per savaitę šalies keliuose užfiksuoti 3 322 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Policijos pareigūnams įkliuvo 247 neblaivūs vairuotojai, iš kurių 80 – dviračių vairuotojai. Taip pat išaiškintas 21 pavojingo (chuliganiško) vairavimo atvejis, 209 atvejai, kai vairuotojai vairuodami naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis, 235 saugos diržų nenaudojimo atvejai, 266 pėsčiųjų padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai, 359 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai.

Savaitės pradžia – keturių automobilių ir vilkiko susidūrimas

Gruodžio 9 d., penktadienio rytą, 7.29 val. Kauno policija gavo pranešimą, kad autostradoje, netoli išvažiavimo iš Savanorių prospekto, Vilniaus kryptimi, susidūrė keturi lengvieji automobiliai ir vilkikas.

Pranešta apie sužalotus žmones, todėl į avarijos vietą buvo išsiųstos trys medikų brigados.

Atvykus pareigūnams paaiškėjo, kad susidūrė BMW, vairuojamas vyro (gimusio 1978 m.), „Opel“, vairuojamas moters (gimusios 1985 m.), „Chrysler Voyager“, vairuojamas moters (gimusios 1971 m.), „Nissan Almera“, vairuojamas vyro (gimusio 1965 m.) ir vilkikas DAF su rusiškais numeriais, vairuojamas vyro (gimusio 1993 m.).

Vairuotojai vairavo blaivūs. Dėl patirtų sužalojimų į gydymo įstaigą pristatytas „Nissan Almera“ vairuotojas.

Sniegą valantis traktorius sutraiškė automobilį

Sekmadienio rytą policija skubėjo į Kauno „Akropolio“ daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę. Pranešta, kad ankstyvą rytą avariją sukėlęs „VW Passat“ vairuotojas pabėgo, palikęs sudaužytą automobilį ir nukentėjusį keleivį.

Avarija „Akropolio“ aikštelėje įvyko sekmadienį, 6.46 val. Pirminiais duomenimis, automobilio „VW Passat“ vairuotojas ketvirtame aikštelės aukšte didesniu nei įprasta greičiu važiavo nusileidimo į trečią aukštą link, tačiau nepamatė priešpriešiais atvažiuojančio sniegą valančio nedidelio traktoriaus, kuris susidūrimo metu tiesiog sumaitojo lengvojo automobilio priekį. Kad greičio būta nemažo, byloja ir traktoriaus bei automobilio susidūrimo stiprumas.

Po susidūrimo iššovė lengvojo automobilio saugos oro pagalvės. Jos abi buvo kruvinos, tad galima spėti, jog avarijos metu nukentėjo ne tik keleivis, bet ir vairuotojas, kuris paspruko iš avarijos vietos. Atvykę medikai keleiviui suteikė pirmąją pagalbą.

Kaune partrenkto vyro gyvybės nespėjo išgelbėti

Pirminiais duomenimis, 14.02 val. senajame kelyje į Jonavą, kryptimi Kaunas-Žeimiai, maždaug 25-jame kilometre ties Batėgalos gyvenviete susidūrė trys lengvieji automobiliai.

Į įvykio vietą išsiųsti ir greitosios medicinos pagalbos medikai, nes pranešta apie sužeistus žmones. Eismo įvykio metu susidūrė du „Opel“ ir „VW Passat“ automobiliai. „Opel Zafira“ ir „VW Passat“ po susidūrimo nuvažiavo nuo kelio, „Opel Zafira“ nuvirto ant šono.

Avarijos vietoje dirbantys pareigūnai DELFI sakė, kad į gydymo įstaigą pristatyti 4 asmenys. Iš jų sunkiausiai sužalotam diagnozuota stuburo trauma.

Trečiadienio vakarą Kaune įvyko nelaimė. Apie 19.00 val. Tunelio gatvėje automobilis partrenkė pusamžį vyrą, kuriam atvykę medikai padėti jau nebegalėjo – vyrui konstatuota mirtis.

Policija pranešimą apie įvykį gavo 18.52 val. Kol kas tiksliai nenustatyta, ar vyras partrenktas eidamas pėsčiųjų perėja.

Liudininkų teigimu, vyras ėjo perėja. Spėjama, kad nelaimė galėjo įvykti dėl sudėtingų eismo sąlygų.

Tragiškoje avarijoje Ukmergėje žuvo dvi moterys

Ukmergės rajono policija ketvirtadienį 7.42 val. gavo pranešimą apie tragišką avariją.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai praneša, kad Ukmergės rajone, Deltuvos seniūnijoje, Leonpolio kaime, vyro vairuojamas automobilis partrenkė dvi moteris.

Pirminiais duomenimis, moteris partrenkė „Mercedes Benz“ automobiliu važiavęs vyras. Apie įvykį vairuotojas pranešė pats. Atvykus pagalbai, viena moteris buvo prispausta automobilio.

Ugniagesiai ją išvadavo, tačiau nei vienai medikai nebegalėjo padėti, jos abi žuvo įvykio vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)