Neblaivūs vairuotojai pateko į 5 eismo įvykius

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 5 įvykiuose: juose sužeisti 5 žmonės. Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 34 eismo įvykiais daugiau, žmonių žuvo tiek pat – 1, sužeista 38 daugiau.

Per savaitę (rugsėjo 9–15 d.) šalies keliuose užfiksuoti 4 063 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Policijos pareigūnams įkliuvo 486 neblaivūs vairuotojai, tarp kurių – 236 neblaivūs dviračių vairuotojai ir 7 vadeliotojai.

Šiais metais (iki rugsėjo 16 d.) mūsų šalyje eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, žuvo 118 žmonių, t. y. 25 (arba 17,5 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 48.

Tarp sužeistųjų savaitgalį – naujagimė

Vėlų penktadienio vakarą, 22.08 val., Vilniaus ugniagesiams-gelbėtojams pranešta apie avariją miesto pakraštyje, Liepkalnio g., ties 128A, prie degalinės.

Susidūrė trys automobiliai. Vieno iš jų vairuotojas buvo prispaustas sudaužytoje mašinoje, jį iš automobilio vadavo ugniagesiai. Pirminiais duomenimis, avarija kilo, kai taksi „Renault“ vairuotojas suko į kairę pusę. Nukentėjo ir į ligoninę išvežtas taksi vairuotojas, kurį vaduoti teko ugniagesiams. Vienas iš avarijoje dalyvavusių vairuotojų T. P, (gim. 1988 m.), vairavęs „Mercedes“, girtas - 1,26 prom. Per taksi susidūrimą su „Mercedes“ apdaužytas ir niekuo dėtas „Audi“.

Šeštadienį įvyko avarija Šiaulių r. sav., Romučių k. Susidūrus dviems automobiliams buvo sužalota 2016 m. gimusi mergaitė ir vieno iš automobilių vairuotoja.

Rugsėjo 10 d., 16.14 val., nereguliuojamoje sankryžoje susidūrė blaivaus vyro, gim. 1961 m., vairuojamas automobilis „Renault Espace“, ir blaivios moters, gim. 1982 m., vairuojamas automobilis „Toyota Corolla“. Kaip pranešė policija, eismo įvykio metu nukentėjo „Renault Espace“ keleivė, gim. 2016 m., kuri dėl šlaunikaulio krumplio lūžio po med. apžiūros išleista gydytis ambulatoriškai, ir „Toyota Corolla“ vairuotoja, kuri dėl raktikaulio ir krūtinkaulio lūžimų po med. apžiūros gydoma Respublikinės Šiaulių ligoninės traumatologijos skyriuje.

Avariją sukėlė Seimo nario neatsargumas

Pirmadienį po pietų Seimo narys „darbietis“ Petras Narkevičius, Panevėžyje vairuodamas visureigį „VW Touareg“, Vilties gatvės ir Liepų alėjos sankryžoje sukėlė avariją. Ir jis, ir kito automobilio vairuotoja bei keleivis nuvežti į Respublikinę Panevėžio ligoninę apžiūrai. Pirminiais duomenimis, jų gyvybei pavojaus nėra.

Eismo įvykio metu smarkiai apgadinti abu automobiliai, ypač merginos vairuotas „VW Jetta“. Nelaimė įvyko kai P. Narkevčius, važiuodamas šalutine Vilties gatve, nepraleido pagrindine gatve – Liepų alėja - važiuojančio automobilio ir jį taranavo. Nuo smūgio mašina rėžėsi į kelkraštį. Smarkiai aplamdytas jos priekis ir vienas šonas. Seimo nario visureigis aplamdytas mažiau. P. Narkevčius neneigia savo kaltės. Pasak jo, važiuojant prieš sankryžą tiesiog pritrūko atidumo. Greitis, anot jo, buvo nedidelis. Jis važiavo iš „Aušros“ progimnazijos, kurioje yra jo rinkiminė apylinkė. Policija kol kas neteikia informacijos apie politiko blaivumą.

Paskui P. Narkevičiaus automobilį važiavęs Artūras Vilčinskas patvirtino, kad politikas važiavo nedideliu greičiu. Avarijos liudytojai, netoliese gyvenantys žmonės, pasakojo, kad šioje sankryžoje eismo įvykiai labai dažni. Jų teigimu, anksčiau čia stovėjo šviesoforas. Ligoninėje „VW Bora“ vairuotojai nustatytas bendras kūno sumušimas, gydoma Neurochirurgijos skyriuje. Kartu su ja važiavusiam keleiviui (gim. 1950 m.), gyv. Panevėžyje, nustatytas stipinkaulio distalinio galo lūžimas, o „VW Touareg“ vairuotojui nustatytas stuburo kaklinės dalies raiščių patempimas. Abu vyrai išleisti gydytis ambulatoriškai.

Trečiadienį apie 15.30 val. Anykščių rajono savivaldybės automobilių stovėjimo aikštelėje įvyko avarija – susidūrė mero patarėjo Donaldo Vaičiūno ir vieno iš savivaldybės specialistų vairuojami automobiliai.

Per eismo įvykį apgadintas savivaldybes administracijai priklausantis 2007 metų laidos tarnybinis automobilis „Škoda“, už kurio vairo sėdėjo D. Vaičiūnas. Apdaužytas ir kitas automobilis, tačiau kokia tai transporto priemonė ir kas sėdėjo už jos vairo, kol kas nežinoma. „Situacija buvo tokia, kad tas asmuo, kuris sukėlė eismo įvykį, nesivadovavo dešinės rankos taisykle ir nepraleido kliūties, dėl to ir nukentėjo automobilis“, - „Anykštai“ pasakojo mero pavaduotojas D. Vaičiūnas, nepanoręs įvardinti kito eismo įvykio dalyvio nei pavardės, nei automobilio markės.

Girtas vairuotojas sudaužė 4 automobilius

Trečiadienio vakarą Vilniuje, Olandų gatvėje, per avariją sudaužyti keturi automobiliai. Paaiškėjo, kad avarijos kaltininkas neblaivus.

Apie 19-tą val. Olandų gatve į degalinės „Lukoil“ pusę važiavo „VW Passat“ automobilis, kai jam į galą stipriai trenkėsi „Audi“ automobilis. Nuo smūgio „VW Passat“ atsitrenkė į automobilį, buvusį prieš jį, po smūgio atsidūrė priešingoje eismo juostoje ir čia susidūrė su dar vienu automobiliu. Gerokai apdaužytas „VW Passat“ sustojo apsisukęs prieš eismą. Atvykus policijos pareigūnams paaiškėjo, kad avariją sukėlęs „Audi“ vairuotojas neblaivus, jam nustatytas sunkus girtumas. „Audi“ vairavęs vyras skundėsi skausmais, tad medikai jį nuvežė į ligoninę. Dėl avarijos kurį laiką buvo apsunkintas eismas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją