Kaip DELFI teigė Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovė Marija Kazanovič, per praėjusią savaitę greičio matuokliai Lietuvos keliuose vidutiniškai fiksavo po 70 pažeidėjų. Tai reiškia vidutiniškai po dešimt pažeidėjų kasdien.

Tiesa, šį rudenį nulinės tolerancijos akcija buvo kitokia, nei anksčiau ir radarai nefiksavo visų, net ir mažiausių greičio viršijimo atvejų. M. Kazanovič sako, kad tik kai kurie radarai kuriam laikui – kad ir kelioms valandoms – buvo nustatomi su nuline tolerancijos riba.

Tiesa, kiek konkrečiai greičio matuoklių „dirbo“ nulinės tolerancijos sąlygomis, kur jie stovėjo ar kiek baudų priskaičiavo – neatskleidžiama.

Tačiau panašu, kad pranešimai apie nulinės tolerancijos akcijas drausmina vairuotojus, net jeigu jos realybėje ir nevyksta visa apimtimi. Praktiškai visi statistiniai rodikliai, palyginus su praėjusių metų skaičiais, gerėja. Avarijų skaičius pirmąją šio rugsėjo savaitę sumažėjo 12 procentų. 11 procentų sumažėjo sužeistųjų avarijose skaičius.

Pernai pirmąją rugsėjo savaitę keliuose žuvo 5 žmonės, šiemet – vienas.

Mažiau fiksuota ir techninių įvykių – pernai per pirmąsias septynias rugsėjo dienas įvyko 264 avarijos, šiemet – 237. Tiesa, šiuose skaičiuose nėra įvykių, kai deklaracijas užpildo patys įvykio dalyviai.

Vienas rodiklis yra prastesnis, nei pernai – rugsėjo pradžioje keliuose nukentėjo 19 vaikų. Tai yra septyniais daugiau, nei praėjusiais metais. Tiesa, šis skaičius kol kas preliminarus, nes po įvykių vaikai pristatomi į gydymo įstaigas apžiūrai ir gali paaiškėti, kad sužeidimų jie nepatyrė, tačiau statistikoje tai atsispindi kaip sužeidimas.

M. Kazanovič teigimu, dauguma atvejų, kai nukenčia vaikai, jie patys nėra dėl to kalti – vaikai nukenčia, kai būna vežami neprisegti saugos diržais automobiliuose ar pėsčiųjų perėjose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)