Neblaivūs vairuotojai pateko į 7 eismo įvykius

Kaip informuoja pareigūnai, žuvo 4 eismo dalyviai: 1 automobilio vairuotojas, 1 traktoriaus vairuotojas, 1 dviratininkas ir 1 pėsčioji. Žuvusiųjų amžiaus vidurkis – 57-eri metai.

Sužeisti 99 žmonės, tarp jų – 17 nepilnamečių. Įvykiuose daugiausia nukentėjo vairuotojų – 39 ir keleivių – 34, taip pat 17 pėsčiųjų.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 7 įvykiuose. Juose sužeisti 9 žmonės.

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 6 eismo įvykiais daugiau, žmonių žuvo tiek pat, sužeista 4 mažiau.

Per savaitę (rugpjūčio 19-25 d.) šalies keliuose užfiksuoti 739 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai, 34 atvejais leistinas greitis buvo viršytas daugiau nei 50 km/val. Policijos pareigūnams įkliuvo 215 neblaivių vairuotojų, tarp kurių – 41 asmuo, vairavęs neblaivus ir neturėjęs teisės vairuoti transporto priemones, taip pat nustatyti 222 neblaivūs dviračių vairuotojai.

Šiais metais (iki rugpjūčio 25 d.) mūsų šalyje eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, žuvo 113 žmonių, t. y. 20 (arba 15,04 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 43.

Girtas parasparnininkas sustabdė eismą

Penktadienį, rugpjūčio 19 dieną, Panevežyje partrenkęs jam iš dešinės pusės ėjusį Turkijos pilietį ir nesustojęs iš įvykio vietos pasišalino BMW automobilio vairuotojas. Autoįvykis buvęs apie 23.25 val., Respublikos g., prie pastato Nr. 65 esančioje nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje. Automobilis juodos arba tamsiai mėlynos spalvos.

O štai šeštadienį, rugpjūčio 20 dieną,19.02 val., Bendrajame pagalbos centre Bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Molėtų rajone, Luokesos sen., ties Kanapelkos kaimu, ant A14 magistralinio kelio (Vilnius-Utena) nukrito parasparnis. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus duomenimis, leidžiantis parasparnis kliudė elektros laidus. Dėl to nusileidimas buvo komplikuotas. Bent vienas laidas nutrūko. Todėl sustojo tuo metu plentu važiavęs autobusas su keleiviais. Kai „Lesto“ darbuotojai atjungė elektrą, autobusas nuvažiavo toliau. Taip buvo sukeltas pavojus saugiam eismui.

Sekmadienį policija pranešė, kad parasparnio pilotas (gim. 1964 m.) buvo neblaivus (0,64 prom.). Jis po apklausos paleistas. Parasparnis pristatytas į policijos įstaigą.
Už elektros laidų užsikabinęs parasparnis
Sekmadienio vakarą įvyko avarija, sukėlusi didelį aplinkinių susidomėjimą. Ji įvyko Savanorių prospekte, Kaune. Apie 21 val. prie „Hyper Maxima“ parduotuvės susidūrė „BMW X5“ ir „Honda“ automobiliai. Sankryžoje su Uosio gatve BMW rėžėsi į „Honda“ šoną. BMW po susidūrimo nulėkė ant šaligatvio ir sustojo. Po smūgio medikų pagalbos prireikė „Honda Civic“ važiavusiai moteriai ir vaikui. Jie išvežti į ligoninę.
„ BMW X5“ ir „Honda“ susidūrimas

Pirmadienį, 16.04 val., pats policijai paskambinęs vyras pranešė, kad automobiliu „Audi“ partrenkė neblaivų pėsčiąjį. Apie 16.04 val., policijai paskambinęs vyras pranešė, kad savo automobiliu „Audi“ Kareivių g. 9 partrenkė neblaivų vyriškį. Tačiau paaiškėjo, kad vairuotojas išsigando be reikalo. Jis spėjo sustabdyti automobilį ir pėsčiojo nekliudė, neblaivus praeivis nugriuvo pats. Atvykę medikai jį apžiūrėjo ir nenustatė jokių sužalojimų, tad jam pagalbos neprireikė.

Kitas eismo įvykis užfiksuotas pirmadienio vakarą kelyje Kaunas – Prienai, ties Ilgakiemiu. Apie 19 val. kaktomuša susidūrė automobiliai „Toyota“ ir „Volvo“.

Medikų pagalbos prireikė trims asmenims. Po smūgio „Toyota“ atsidūrė griovyje šalia kelio. Abu automobiliai apgadinti nepataisomai. Eismo nepatogumų avarija nesukėlė. Kas kaltas dėl įvykusios nelaimės, aiškinasi policijos pareigūnai. Spėjama, kad dėl avarijos kaltas didžiulis greitis. Vienos iš mašinos greičio rodyklė po įvykio buvo sustojusi ties 140 km žyme. Avarija įvyko kelyje, kur greitis ribojamas iki 70 km per valandą.

Savaitės viduryje sužaloti 2 dviratininkai

Trečiadienį, rugpjūčio 24 d., apie 20.15 val., Skuodo r., kelio Kulai-Mažieji Rūšupiai 3-ame kilometre, automobilis „Citroen C3“, vairuojamas vairuotojos (gim. 1976 m.), partrenkė ir mirtinai sužalojo, įtariama, kelio važiuojamąja dalimi, dviratį stūmusią moterį (gim. 1934 m.).

Motociklo vairuotojui Panevėžio rajone važiavimas be teisės vairuoti šią transporto priemonę baigėsi jos nesuvaldymu. Pirminiais duomenimis, jis nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė motociklo, nuvažiavo nuo kelio, kliudė tvorą ir atsitrenkė į medį. Eismo įvykio metu buvo apgadintas motociklas, tvora. Į Panevėžio respublikinę ligoninę pristatytam vyrui nustatytas devinto stuburo slankstelio lūžimas, aštunto slankstelio panirimas, trauminis neaulitas, kairės kojos paralyžius, kairiojo raktikaulio ir menties lūžimas, paguldytas į Intensyvios terapijos skyrių.
Nelaimė įvyko apie 12.45 val., Panevėžio r. Linkaučių kaime, Norušių g.

Ketvirtadienį, Rugpjūčio 25 d., 13.20 val., Anykščiuose, Mindaugo g., kelio Anykščiai-Kurkliai-Balninkai-Želva 1-ame kilometre, automobilis „Renault Master“, vairuojamas vyro (gim. 1961 m.), partrenkė ir sužalojo dviratininką. Dviračiu važiavęs vyras (gim. 1950 m.) dėl sužalojimų apie 17.30 val. ligoninėje mirė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)