Per pirmuosius šešis šių metų mėnesius Lietuvos keliuose įvyko 1490 avarijų – 13 proc. daugiau nei pernai. Tuo metu sužeistųjų skaičius išaugo 11 proc. iki 1769.

Daugiausia eismo įvykių ir jų metu nukentėjusių asmenų – trijų didžiųjų miestų apskrityse. Kartu sudėjus, čia per pusę metų užfiksuotos 953 avarijos. Jų metu buvo sužeistas 1131 žmogus arba 18 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu.

Dažniausios klaidos

Ne gyvybės draudimo bendrovės „Compensa Vienna Insurance Group“ duomenimis, dažniausios eismo įvykių priežastys yra greičio viršijimas ir į pašalinius veiksnius sukoncentruotas vairuotojo dėmesys. Vidutinė avarijos metu patiriama žala siekia 600–700 eurų.

„Nelaimingus eismo įvykius dažnai nulemia pernelyg didelis vairuotojų pasitikėjimas savo žiniomis ir įgūdžiais, kuomet vairuodami automobilį jie reguliuoja garso aparatūrą, kalba telefonu, bando pakelti nuo sėdynės nukritusius daiktus. Taip pat – kelių eismo taisyklių neišmanymas ir tarpusavio nepagarba“, – pastebi „Compensa Vienna Insurance Group“ žalų departamento vadovas Mindaugas Balinskas.

Pasak jo, per avarijas labiausiai nukenčia priekyje, šalia vairuotojo, sėdintys asmenys – vairuotojas ekstremalios situacijos metu, bandydamas išvengti susidūrimo, impulsyviai saugo savo pusę.

Naudingi patarimai

Besirūpinantiems saugumu kelyje M. Balinskas pataria neskubėti, būti atidiems ir vengti transporto spūsčių, o į jas pakliuvus – būti supratingiems kitų eismo dalyvių atžvilgiu. Norėdami sužinoti informaciją apie eismo intensyvumą tam tikrame kelio ruože, galite apsilankyti tinklalapyje Eismoinfo.lt, kur informacija apie kelių būklę atnaujinama visą parą.

Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į neblaivius vairuotojus – jų keliuose gali padaugėti švenčių dienomis. Pamačius neblaivų vairuotoją ar įtartinai manevruojančią transporto priemonę, rekomenduojama įsidėmėti automobilio numerį ir apie jį iš karto pranešti policijos pareigūnams trumpuoju pagalbos numeriu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)