Iš tikro sumaitoto automobilio priešgaisrinės tarnybos darbuotojai traukė nukentėjusįjį, greitosios pagalbos paramedikai gaivino jį, o policijos pareigūnai užtikrino visų įvykyje dalyvaujančiųjų saugumą.

Saugaus eismo dienos proga policija bendradarbiaudama su greitaja pagalba ir gaisrininkais parodė, kaip vyksta gelbėjimo darbai iš sumaitoto automobilio.

DELFI primena, kad tik specialistai – gaisrininkai, policininkai, medikai – gali bandyti vaduoti prispaustus žmones iš metalo gniaužtų. Greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja GMP paslaugos organizavimui Vanda Pumputienė yra kategoriškai pasisakiusi prieš bet kokius prašalaičių bandymus vaduoti automobilyje įkalintus žmones.

Ji tvirtino, kad bet kokie neprofesionalūs bandymai išvaduoti žmogų greičiau pakenks nei bus naudingi: neteisingai atlikta vadavimo operacija gresia smegenų ir stuburo slankstelių pažeidimais.

„Pravažiuojantieji gali padėti tik tada, kai mato, jog nukentėjusiajam smarkiai teka kraujas. Tokiu atveju reikėtų iš vaistinėlės paimti bintą ir aptvarstyti žaidą. Judinti ar traukti nukentėjusįjį iš automobilio griežtai draustume“, – DELFI sakė V. Pumputienė.

Ugniagesių gelbėtojų mokyklos Mokymo skyriaus viršininkas Gintaras Paulauskas yra DELFI sakęs, kad jei eismo dalyviai nori padėti, tai gali iškviesti 112 ir imti nukentėjusiesiems teikti pirmąją pagalbą, bandyti sustabdyti kraujavimą ar pradėti reanimaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)