Tenka pripažinti, kad dažnas lietuvis atšvaitų nemėgsta ir teisinasi, kad jie negražūs. Su tuo kovoti mėgina lietuvių dizaineriai, kurdami unikalius šviesą atspindinčius aksesuarus, kurie turėtų pakeisti požiūrį ir į atšvaitus.

Vienos tokių – vilnietės Aistė Balytė ir Rita Grigolaitė. Šis duetas praėjusių metų pavasarį ėmėsi unikalaus verslo. „Idėja kilo labai paprastai. Praėjusiais metais sužinojome apie įstatymų pakitimą, kuriame buvo nurodyta, jog dviratininkams reikės dėvėti ryškiaspalvę liemenę. Dviračius mes mėgstame, bet tos liemenės tikrai nelabai gražios”, – pasakojo viena iš liemenių kūrėjų A. Balytė.

Pagrindinės Aistės ir Ritos klientės – mamos. Jos įsigyja liemenių visai savo šeimai. Stilingi šviesą atspindintys aksesuarai ypač padeda mažiesiems suvokti, jog atšvaitai gali būti madingi. Prekės ženklo įkūrėjos pripažino, jog nors jų kuriamas produktas nėra sertifikuotas, naudojamos atšvaitinės medžiagos yra kokybiškos.

Žaismingų liemenių kūrėjos tikrai ne vienintelės skatinančios šviesą atspindinčių priemonių madą. Vienas pirmųjų tokius stilingus aksesuarus kurti pradėjo dizaineris Martynas Kazimierėnas. Jis Lietuvoje tokiu verslu užsiima jau penkerius metus.

„Šiuo metu intensyviai plėtojame verslą užsienyje. Mūsų šviesą atspindintys aksesuarai itin populiarūs Skandinavijoje. Apskritai prekiaujame visame pasaulyje – maždaug 300 parduotuvių pardavinėja mūsų kurtus produktus”, – pasiekimus vardijo M. Kazimierėnas.

Vis dėlto būtina žinoti, kad norint gatvėje ir kelyje būti matomu vien šviesą atspindinčių aksesuarų neužteks. Kiekvienam pėsčiajam būtina pasirūpinti atšvaitu. Kad atšvaitas būtų veiksmingas – jį reikia nešioti taisyklingai.

Juostinis atšvaitas dedamas ant dešinės rankos drabužių rankovės, virš riešo. Ir ant dešinės kojos, žemiau kelio. Prikabinamas atšvaitas segamas prie drabužių dešinėje pusėje, kad švytuotų žmogaus kelių aukštyje. Pasirūpinkite savo saugumu ir matomumu – dėvėkite atšvaitus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)