Penktadienis - juoda diena motociklininkams

Savaitgalio įvykių suvestinė rodo, kad penktadienis buvo sunki diena tiek motociklininkams, tiek pėstiesiems. Iš visų fiksuotų eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, dviejuose jų dalyvavo motociklo vairuotojai. Taip pat visų įvykių metu sužaloti du pėstieji.

Penktadienį apie 11.20 val., Kėdainiuose 22 metų automobilio VW Passat, vairuotoja Gegučių-J. Basanavičiaus gatvių sankryžoje sukdama iš šalutinio kelio į pagrindinį kelią kelio, partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusį 82 metų pėsčiąjį, kuris dėl traumų paguldytas į Kėdainių ligoninę.

Apie 14 val. 30 min Vilniuje, Justiniškių gatvėje 42 metų vyras, vairuodamas automobilį Honda Accord, sukdamas į dešinę ne sankryžoje, susidūrė su ta pačia kryptimi važiavusiu motociklu Suzuki SFV 650, vairuojamu 30-mečio vyro, kuris dėl sužalojimų buvo paguldytas į ligoninę.

Apie 17 val. val., Panevėžyje, Klaipėdos ir Kniaudiškių gatvių sankryžoje esančioje reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje automobilio Audi A6 30-metė vairuotoja, partrenkė 43 metų pėsčiąją, kuri dėl sužalojimų buvo paguldyta į ligoninę.

19.05 val., Utenoje, Vaižganto g., 30-metis vyras , vairuodamas automobilį „Nissan Patrol“, išvažiavo iš šalutinio kelio į pagrindinį kelią ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu motociklu „Aprilia Pegaso“, vairuojamu 30-mečio vyro. Eismo įvykio metu sužeistas motociklo vairuotojas paguldytas į „Utenos ligoninės“ reanimacijos skyrių.

Aikštelėje atsitrenkė į greitosios pagalbos automobilį

Šeštadienio įvykiai keliuose taip pat pareikalavo nukentėjusiųjų.Vienas įvykis itin nemalonus - girtutėlis vyras rėžėsi stovėjimo aikštelėje savo automobiliu rėžėsi į greitosios pagalbos automobilį ir sužalojo slaugytoją. Vyras buvo toks girtas, kad net nepastebėjo greitosios pagalbos švyturėlių. Kitų fiksuotų eismo įvykių dalyviams šeštadienis baigėsi ligoninėje.

Šeštadienį 08:20 val. Vilniuje, Eišiškių pl. prie sankryžos su Metalo gatve 33 metų vyras, vairuodamas automobilį Opel Astra, įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir atsitrenkė į priešingą kryptimi tiesiai važiavusius automobilius Scania 94D, kurį vairavo 40-metis Latvijos pilietis, ir automobilį Audi 100, kurį vairavo 52 metų vyras. Įvykio metu nukentėjo automobilių Opel Astra ir Audi 100 vairuotojai, jie buvo pristatyti į ligoninę.

Kaune, apie 10 val. automobilių turguje neblaivaus 35 metų vyro vairuojamas automobilis Ford Galaxy atsitrenkė į Greitosios medicinos pagalbos automobilį, stovėjusi su įjungtais specialiaisiais švyturėliais. Nuo smūgio buvo sužeista greitosios medicinos pagalbos slaugytoja, Ford vairuotojui nustatytas sunkus, 3 ir 9 šimtųjų promilės girtumas.

Apie 20 val. Kaišiadoryse, važiuojant nuo Kaišiadorių link Antakalnio, automobiliu Opel Signum, buvo partrenktas dviratį vairavęs nepilnametis. 17-metis dviratininkas dėl sužalojimų buvo pristatytas į ligoninę.

Mirė 17-metis

Itin skaudi diena keliuose buvo sekmadienis. Paskutinę savaitgalio dieną kelyje žuvo nepilnametis. Kitų eismo įvykių dalyviai taip pat patyrė rimtas traumas.

Sekmadienį Vilniuje, 19 val.40 min. Vilniuje, . Ukmergės ir Ozo gatvių sankryžoje, 64 metų automobilio Audi A-4, vairuotojas partrenkė, nenustatytoje vietoje, degant raudonam šviesoforo signalui, ėjusį, 42 metų pėsčiąjį kuris dėl sužalojimų paguldytas į ligoninės reanimacijos skyrių.

Rugpjūčio 30 d. 17 val. 30 min. Plungės r., kelio Mažeikiai-Plungė-Tauragė 56-ame km, į automobilio „Hyundai Santa Fe“, kurį vairavo 49-erių metų vyras, galinę dalį, atsitrenkė ta pačia kryptimi dideliu greičiu važiavęs motociklas „Suzuki GS 500“. Eismo įvykio metu žuvo motociklu važiavęs 30-ies metų vyras ir sužalotas 20-ies metų motociklo savininkas, kuris dėl daugybinių kūno sužalojimų paguldytas į ligoninę. Kas vairavo motociklą, nustatinėjama.

Rugpjūčio 30 d. apie 23 val. 15 min. Jurbarko r., kelio Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda 64-ame km, kaktomuša susidūrė automobilis „Audi A6“, kurį vairavo 35-erių metų vyras, ir „Škoda Fabia“, kurią vairavo 17-metis jaunuolis. Eismo įvykio metu buvo sužaloti automobilio „Audi A60“ vairuotojas (sužalota koja ir krūtinė) ir kartu važiavusios 33-ejų metų moteris (kūno sumušimas) bei kiek daugiau nei 2 mėn. mergaitė (kūno sumušimas), kurie paguldyti į Kauno ligoninę. Automobilio „Škoda Fabia“ vairuotojas dėl kūno sužalojimų buvo pristatytas į Jurbarko ligoninės priėmimo skyrių, kuriame mirė.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad rugsėjo 1-6 d. policijos pareigūnai šalies keliuose vykdys sustiprintą transporto priemonių važiavimo greičio kontrolę.
Naujųjų mokslo metų pradžioje, siekiant apsaugoti vaikų gyvybes keliuose visi stacionarūs greičio matuokliai šalies keliuose fiksuos net menkiausią greičio viršijimą, o dėl greičio viršijimo net 1 k m/val. pažeidėjai bus traukiami administracinėn atsakomybėn.

Artėjant naujų mokslo metų pradžiai visų vairuotojų prašome būti ypatingai dėmesingais pažeidžiamiausių eismo dalyvių, tai yra dviratininkų ir pėsčiųjų atžvilgiu. Atkreipkite dėmesį į nepilnamečius keliuose, atminkite, kad nedėmesingas ir neatidus vairavimas gali tapti skaudaus eismo įvykio priežastimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją