Australijos kompanijos „Suncorp Metway“ atliktas tyrimas, kurio metu išstudijuoti 160 tūkst. eismo įvykių, atskleidė, kad avaringiausių vairuotojų titulas atitenka Dvyniams. Juos astrologai vadina nenustygstančiais vietoje.

Tyrimą atlikusi bendrovė, kurios tikslas buvo nustatyti Zodiako ženklus, dažniausiai patenkančius į avarijas, konstatavo, kad saugiausi vairuotojai yra Ožiaragiai. Šio ženklo atstovai laikomi kantriais, atsakingais ir jautriais vairuotojais, kurie visada stengiasi laikytis eismo taisyklių.

Po Ožiaragių toliau rikiuojasi Skorpionai, Šauliai, Svarstyklės, Liūtai, Avinai, Vandeniai, Vėžiai, Mergelės, Žuvys, Jaučiai ir galiausiai – dažniausiai į avarijas patenkantys Dvyniai.

Astrologė: Dvyniai, nors ir sukelia daug avarijų, vairuoja geriausiai

DELFI kalbinta astrologė Violeta Liaugminienė įsitikinusi, kad vien pagal Zodiako ženklą tiksliai pasakyti, ar žmogus sutvertas vairavimui, yra ganėtinai sudėtinga. Esą vairuotojo charakterį astrologui lengviau identifikuoti pagal jo gimimo datą su tikslia valanda. „Kai žiūri į žmogaus gimimo datą su tikslia gimimo valanda, duomenys būna tikslesni. Tada galima aiškiai pasakyti, ar žmogui lemta padaryti avariją, ar jis važiuos saugiai. O gal jis išvis nenorės vairuoti?“ - aiškina pašnekovė.

Nors, kaip rodo tyrimas, Dvyniai ir sukelia daugiausia avarijų, moteris teigia, kad jie vis dėlto yra geriausi vairuotojai. Taip pat V. Liaugminienė priduria, kad nedaug nuo jų teatsilieka Mergelės. O prasčiausi vairuotojai, anot jos, yra Žuvys ir Vėžiai.

Kurios lyties vairuotojai geresni? Vyrai, astrologės manymu, yra kur kas impulsyvesni nei moterys: „Aš manau, kad moterys padaro mažiau avarijų. Vyrus valdo Marsas. Tai juos skatina rizikuoti. O moterys labiau nori komforto, saikingumo.

Geriausia mokytis vairuoti, pasak V. Liaugminienės, iki 21-erių.

Paklausta, kokių Zodiako ženklus artimiausiu metu lydės sėkmė, o kuriems budrumo verčiau neprarasti, astrologė sėkmę žada Skorpionams ir Svarstyklėms, o pasisaugoti ragina Dvynius. „Iki birželio 9 pavojinga Dvyniams. Tai susiję su Juoduoju Mėnuliu. Dabar Dvynių budrumas yra sumažėjęs. Tuo tarpu Skorpionai ir Svarstyklės šiuo metu gali būti labai atidūs“, - sako ji.

DELFI pateikia astrologės V. Liaugminienės sudarytą vairuotojų charakteristiką pagal jų Zodiako ženklus:

Avinas greit išmoksta eismo taisykles, nebijo automobilio, nebijo rizikuoti. Tačiau dauguma Avinų linkę greičiau vairuoti nei reikia. Jie gali sukelti avarijas, nes neturi įgimto saugumo poreikio. Šio Zodiako ženklo žmonės mėgsta rizikuoti ir skubėti. Kantrybės šitam ženklui labai trūksta.

Jaučio ženklo žmonės vairuoti mokosi lėčiau. Bet jeigu jie išmoksta, vairuoja saugiai ir atsakingai. Apskritai Žemės ženklai gali rinktis profesionalaus vairuotojo darbą. Jautukam tai tinka.

Dvyniai gali būti labai geri vairuotojai. Jiems perprasti techniką yra labai paprasta. Dvyniams geriau sekasi važiuoti trumpomis distancijomis, pavyzdžiui, mieste, nes jų reakcija yra greita. Ilgų kelionių ištempti jie negali, nes greit išsiblaško. Jiems sunku ilgai išlaikyti dėmesį. Taip pat Dvyniai daro smulkių klaidų. Tačiau smulki klaida gali būti lemtinga.

Vėžys. Apskritai Vandens stichijos ženklai dėl jiems būdingo jautrumo pasaulį suvokia intuityviai. Dirbant teko susidurti su nemažai Vėžio ženklo vyrų, kurie bijo vairuoti. Jeigu Vėžys turi fobijų, jis prie automobilio vairo nesės. Vėžiai, kaip ir visi Vandens ženklai, gali nelabai gerai žinoti kelio ženklus. Tačiau jie daug ką jaučia intuityviai. Yra tekę susidurti su Vėžio ženklų klientais, kurie neturi vairuotojo pažymėjimo, tačiau važiuoja tiesiog intuityviai.

Liūtai gali būti puikūs vairuotojai. Jie turi labai gerą reakciją. Tačiau jie nėra tokie impulsyvūs kaip avinai – sugeba palaukti ir neskubėti.

Mergelę valdo Merkurijus. Tai yra planeta, susijusi su vairavimu. Todėl Mergelės ženklo atstovai turėtų gerai vairuoti. Žiūrint į mano klientus, šio ženklo žmonės vairuoti išmoksta labai greitai. Dažniausiai egzaminus išlaiko iš pirmo karto. Jie ir techniką gerai išmano. Man teko matyti statistiką. Ji rodo, kad Mergelės ženklo atstovai padaro daug avarijų. Tačiau šio ženklo žmonėms tai neturėtų būti būdinga.

Svarstyklių minusas – polinkis pastebėti kitų vairuotojų klaidas. Šie žmonės dažnai piktinasi, jei kiti pažeidžia eismo taisykles, pavyzdžiui, ne vietoje pastato automobilį. Svarstyklės viską pastebi. Jei kelyje kažkas aprėkia ar pypina, tai gali būti Svarstyklės. Šie žmonės linkę konfliktuoti su kitais vairuotojais.

Skorpiono ženklo žmonės nevengia rizikos. Jie gali būti puikūs kaskadininkai. Kuo sudėtingesnė situacija, tuo jiems įdomiau vairuoti. Skorpionams gatvė – kaip žuviai tvenkinys. Jie kelyje gali jaustis labai gerai. Taip pat jie gali būti ir kerštingi vairuotojai. Be to, gali nemėgti, kai juos kas nors aplenkia. Skorpionai turi labai gerą intuiciją.

Šaulio ženklas yra vienas iš sėkmingiausių. Šauliams gerai sekasi ilgesnėse distancijose.

Ožiaragiai vairuoti išmoksta lėtai. Prie vairo sėda tik tada, kai viską išsiaiškina. Jie yra atsakingi, neskubantys, kantrūs vairuotojai. Mokosi lėtai, bet yra atidūs.

Vandenį valdo dvi planetos. Uranas yra susijęs su technika, o tuo pačiu – ir su transportu. Saturnas susijęs su kantrybe. Vandeniai gerai supranta techniką. Jie turėtų mokėti pasikeisti ratą. Šio ženklo atstovai yra atidūs vairuotojai.

Žuvims, kaip ir visiems Vandens ženklams, būdingas jautrumas. Ženklo atstovams gali trūkti pasitikėjimo savimi. Tai gali būti kliūtis vairuojant.