„Per pačią pirmą bangą mes kovojome daugiau su dezinformacija, nei su pačiu virusu. Pirmos bangos metu buvo daug daugiau psichologinės kančios dėl baimės ir dezinformacijos. Dabar žmonių klaidinimas ar nepasitikėjimas sukelia ir fizinę kančią, nes daug ir to paties viruso“, – sudėtingą antrosios koronaviruso bangos situaciją apibūdino M. Gedminas.

Kodėl mitai apie koronavirusą sklando, M. Gedminas teigia, kad viena iš priežasčių ta, kad Lietuva neturi autoritetingų asmenybių, visuomenė nepasitiki viskuo ir nemoka elgtis su šiuo metu užplūdusiu informacijos kiekiu apie patį virusą.

Medikas įsitikinęs, kad prie mitų sklaidos prisideda ir kai kurie medicinos darbuotojai, kurie neigia paties viruso egzistavimą arba nepagrįstai bijo vakcinų. Tiems, kurie aiškina, kad reikia stiprinti imunitetą, M. Gedminas turi atsakymą: „Kai dantys išpuvę, valyti juos yra per vėlu. <...> Tai daugiau politinis, butaforinis pasakymas. Ką daryti žmonėms, kurie džiaugiasi gyvenimu, bet turi antsvorį, astmą, diabetą, galbūt jie turi genetines liga, dėl kurių jų imunitetas sutrikę? Ką jiems daryti? Jiems nepritaikysi universalaus pasakymo „stiprink imunitetą“. Tai yra kompleksinis reikalas“, – teigė medikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)