Kaip teigia medikai, dažniausiai vaikams COVID-19 nėra pagrindinė liga. Vaikų nuo visų COVID-19 sudaro apie 1-2 procentus susirgimų atvejų. Didžiausi rizikos veiksniai – bet kokia vaikų gretutinė patologija, lemianti specialiuosius poreikius ar lėtinį įvairių organų funkcijos nepakankamumą. „Jeigu vaikas suserga sunkiai, tai reiškia, kad šeimoje ar toje aplinkoje, kur jis buvo, infekcija yra paplitusi. Jei vaikai serga ir serga sunkiomis formomis, mes turim rimtą situaciją“, – situaciją Lietuvoje komentuoja Kauno klinikų Vaikų reanimatologas doc. V. Gurskis.

Pasiteiravus, kaip medikai vertina situaciją dėl veikiančių darželių, Vaikų intensyviosios terapijos gydytojas D. Varaškevičius patikina, kad medikai supranta, jog situacija yra tokia, kad kitos išeities kai kuriems tėvams, tarp jų ir medikams, nėra ir priduria, kad vaikai dažniausiai užsikrečia ne darželyje, o nuo kitų šeimos narių.

„Šiuo metu mes turime tris mažus vaikus, kurie nelankė darželio, mamos yra vaiko auginimo atostogose, tačiau jie serga COVID-19 infekcija“, – teigė LSMU Kauno ligoninės Vaikų intensyviosios terapijos gydytojas D. Varaškevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)