„Reaguodami į susiklosčiusią situaciją šalyje, drauge su Jaunųjų gydytojų asociacija kviečiame visus, kurie susidūrė su klastinga COVID-19 liga, apie akistatą su šia klastinga liga papasakoti visuomenei. Paskutiniu metu asmeninių istorijų girdime vis dažniau, tačiau dar tikrai nepakankamai. Šiuo metu tenka daug laiko skirti pokalbiams su persirgusiaisiais koronavirusu, ne vienas žmogus pasakoja apie tai, kad susidūrė su savotiška stigmatizacija, patyrė psichologinių išgyvenimų ar net po gana lengvos ligos simptomatikos iki šiol jaučia šios ligos padarinius sveikatai. Todėl tiems, kurie lygina COVID-19 su lengvu gripu, norime realių žmonių istorijomis parodyti tikruosius šios ligos padarinius”, – teigė projekto idėjos autorė, kūrybinių projektų agentūros „Ugdanti komunikacija“ įkūrėja Karolina Barišauskienė.

Medikai – ties išsekimo riba

Kaip teigia projekto kūrėjai, nors projekto turinį padės kurti gausus būrys medikų, kurie dalinsis naujausiomis žiniomis apie COVID-19 ligos prevencijos būdus, eigą ir galimas pasekmes žmogaus sveikatai, didžiausias dėmesys bus sutelktas į tikrų žmonių realiai išgyventas patirtis, kurių kasdien daugėja.
Priešakinės linijos

„Šįkart dėmesio centre – pacientai ir jų istorijos, kurios, tikimės, padės auginti visuomenės sąmoningumą ir mažinti sergančiųjų stigmatizaciją. Matydami ties perdegimo riba savo kolegas, šio projektu siunčiame savotišką pagalbos prašymą abejojantiems viruso pavojumi. Kaip viskas klostysis toliau, priklausys nuo to, kiek būsime pasiryžę išgirsti ir rūpintis vieni kitais, – teigė JGA prezidentė Kristina Norvainytė.
Dar pirmo karantino metu projekto „Priešakinėse linijose“ savanorių komanda daugiau nei du mėnesius trukusiame projekte kvietė medicinos darbuotojus tapti karantino dienoraščio metraštininkais ir supažindino Lietuvos visuomenę su jų darbo užkulisiais, emocijomis bei tikrais išgyvenimais. Šimtai autentiškų nuotraukų iš Lietuvos ligoninių, kelios dešimtys išskirtinių bei atvirų interviu su medicinos darbuotojais Lietuvoje ir užsienyje, beveik dvi dešimtys išskirtinių reportažų – tokį darbą per pirmąjį karantiną atliko daugiau nei 20-ies savanorių kūrybinė komanda.
Priešakinės linijos

-------------------
Projekto „Priešakinėse linijose“ komanda, reaguodama į susiklosčiusią situaciją šalyje, kviečia visus, kurie susidūrė su klastinga COVID-19 liga, apie savo patirtį papasakoti DELFI skaitytojams ir tokiu būdu prisidėti prie požiūrio keitimo į COVID-19 ligos padarinius – stigmatizaciją, šios ligos neigimą ar simptomų menkinimą. Jūsų trumpų istorijų bei patirčių laukiame el. paštu karolina @ugdantikomunikacija.lt.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)