Jais tapo: Ieva, Rita ir Rasa.

Ievai "Eglės" sanatorija Druskininkuose dovanoja kvietimą (dviems) savaitgalio programai, Ritai ir Rasai atitenka po kvietimą (dviems) vienos dienos programai.

Su nugalėtojais susisieksime asmeniškai.

Visas skaitytojų istorijas rasite ČIA.

Nugalėtojų istorijos

*******

2010 metai man buvo didelių pokyčių metas – daug ko atsisakiau, tačiau nieko nepraradau tų dalykų atsisakiusi. Tai mane labiausiai džiugina. Pirmiausias mano pasiekimas buvo rūkimo atsisakymas, nors mano, dar jaunos merginos gyvenimą, jis buvo užvaldęs bene 10 metų. Nubudusi vieną rytą nesuvokiau, kodėl jis man nebeteikė jokio malonumo, nebeliko jokio prisirišimo, tik suvokimas, kad atėjo laikas – neberūkau 11 mėnesių ir dėl to nė kiek nepergyvenu, nė kiek nedepresuoju, tik džiaugiuosi atsigavusia uosle ir skonio receptoriais.

Kitas žingsnis taip pat buvo meilės sau išraiška – atsisakiau to maisto, kuris mane žalojo... Niekada nesuvokiau, kodėl nei viena dieta man nepadėdavo, nors norėjau labai nedaug - vos – 5 kg. Ir vis tiek kankindavausi, kad ilgalaikio rezultato man pasiekti niekaip nepavykdavo. Ir štai stebuklingai per 6 mėnesius ištirpo ne 1 ir ne 2, o visi 8 kg, ir vienintelis dalykas, kurį man reikėjo padaryti - pamilti savo kūną ir įsiklausyti į jo norus. Tai perskaičiau viename trumpame straipsniuke ir, atrodo, man tik tiek ir reikėjo.

Dabar mano kūnas už meilę jam atsidėkoja su kaupu - dingo bet kokie kompleksai, liko tik savimi pasitikinti daili mergina, kuri susilaukia daug dėmesio iš aplinkinių ir švyti gera nuotaika..

Koks lūžis įvyko mano gyvenime, kad viskas taip apsivertė aukštyn kojomis?

O gi į mano duris pasibeldė meilė. Meilė vyrui, už kurį labiau pasitikinčio savimi žmogaus turbūt nesu sutikusi. Supratau vieną – kad norėdama būti su juo, norėdama gauti jo dėmesio ir užkariauti jo širdį, turiu atsisakyti visko, kad mane laikė šešėlyje – ne nereikalingo svorio, ne rūkymo, o to, kas manęs gyvenime nedžiugino. Supratau, jog tam žmogui šalia yra reikalinga žinanti savo vertę mergina, kuri galėtų jį papildyti, kuri būtų lygiavertė partnerė.

Savo pakankamai bjauriu būdu jis atmušė visas svajones, kad sulauksiu užuojautos ar kad galėsiu būti dėl jo rami ir niekada nepavydėti, man reikėjo tapti tokia, kurios pavydėtų jis, tokia, kurio nenorėtų paleisti. Dėkoju jam už tai, kad esu tuo, kuo esu, už tai, kad visą mano gyvenimą jis apvertė aukštyn kojom. Ir dar kartą pasitvirtino mano mamos žodžiai, kad geriausias sveikos gyvensenos vadovas yra meilė sau, gyvenimui ir to vertam žmogui, ir jokios knygos to neišmokys...

Ieva

***

Noriu papasakoti graudžiai linksmą istoriją apie savo savijautos ir išvaizdos pagerinimo "programą". Prisipažinsiu, prieš gerus metus svėriau apie 80 kg, mano liemenį jau buvo pradėjęs juosti trečiasis "gelbėjimo ratas". Bjaurėjausi savimi, nervinausi, bet, kaip dažnai nutinka, sportuoti vis ruošiausi nuo pirmadienio... Ai, kito, po to - dar kito...

Ir atsitiko taip, kad sausio vakarą, prišveitusi popkornų, pasijutau žiauriai prastai. Rytą gydytojai paguldė į chirurgijos skyrių ir vėlų 2010 m. sausio 26 vakarą išoperavo apendicitą. Vėliau žaizda supūliavo, kankinausi kone 2 mėnesius. Po viso "malonumo" nutariau - VISKAS. TAŠKAS. Arba nuo dabar turiu sau padėti ir padėti vyrui mane naują įsimylėti.

Bendromis jėgomis su savo apendicitu numetėm 13 kg. Visada galvoju, ką valgau, kuo daugiau vaikštau, nors nekankinu savęs dietomis. Ir svarbiausia - iš naujo esu laiminga, nes myliu save, o ir vyras padeda jausti gyvenimo džiaugsmą. Taigi ačiū, mielas apendicite, tu buvai geriausias praėjusių metų "spyris į užpakalį", kuris sutvarkė mano 49-us gyvenimo metus.

Rita

***

Man 2010-ieji - senų darbų užbaigimo ir atsinaujinimo metai.

- Tai atsikratymas nereikalingų daiktų, išdalinant juos tiems, kam jie tikrai pravertė.

- Tai užbaigimas iš inercijos besitęsiančių, bet niekur nevedančių santykių.

- Tai sėkmingas universiteto pabaigimas po 5 metų pertraukos! Labai daug pastangų prireikė tam "grįžimui"..

- Tai pačios pirmosios po ilgos pertraukos atostogos ir poilsis. Sau...

- Tai padaryti lemiantys ir lemiami sprendimai, pradžia naujai veiklai ir naujiems sumanymams.

- Tai savęs atradimas iš naujo.

Vėliau mačiau: visi šie reikšmingi ir gražūs dalykai atsispindėjo mano akyse...

Rasa

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją