Net ir prieš 15-10 metų dar apgriuvusi bernardinų bažnyčia vokalistei paliko įspūdį. „Įspūdis buvo labai didelis, vien pačios bažnyčios: tokios apgriautos, bet – gyvos“, – sako ji.

Jos dėmesį, neslepia M. Žukienė, labiausiai patraukė muzika. „Ir gal praėjo kokie, net nežinau, 5 metai, iki to laiko, kai prasidėjo grupė ICHTUS ir pirmi žingsniai su grupe.

Be pranciškoniško to dvasingumo nežinau, ar būtų įmanoma taip pat žiūrėti į šlovinimą, į šiuolaikinę muziką bažnyčioje, kuri tikrai yra nešiuolaikinis kūrinys... ir tuo labiau pastatas irgi, kur nevisiems, tikrai, priimtina yra girdėti netgi gitarą, jau nekalbant apie būgną“, – teigia ji.

Per tiek metų bažnyčia, sako M. Žukienė, tapo sava – čia vyko ir jos vestuvės. „Manau, kiekvienam, kuris vertina grožį, gera užeiti čia. O grožis juk tarnauja gėriui“, – įsitikinusi ji.

Pažink bernardinų istoriją plačiau: https://bernardinutakais.lt/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)