Lietuvai tai – neišsemiamos galimybės

Alon Paster, vos užėmęs šias pareigas, ėmė nagrinėti portfelyje esančias šalis ir būtent Lietuva iškart patraukė eksperto dėmesį: „Su mažesne nei 3 mln. populiacija, Lietuva yra viena lyderiaujančių šalių, be to, ji nuolat auga su naujų pardavėjų atsiradimu ir jau esamų paslaugų gerinimu. Tai – puikus prekyviečių įgalinimo pavyzdys, ypač augančios ekonomikos šalyse, sudarant vienodas sąlygas visiems verslams pasauliniu mastu“, – konferencijoje minėjo pranešėjas.

A. Paster teigimu, šiuo metu „eBay“ turi daugiau nei 130 mln. potencialių pirkėjų 190-yje prekybos vietų visame pasaulyje, o tai – virš 40 kartų daugiau nei populiacija Lietuvoje. „Tik įsivaizduokite augimo galimybes vietiniams smulkiems ir vidutiniams verslams, kurie imasi internetinio verslo. Be to, vienas sparčiausiai augančių e-komercijos sektorių yra tarpvalstybinė prekyba. Atsižvelgiant į paskutines studijas, prognozuojama pasaulinės B2C (business to consumer, liet. verslas vartotojui) tarpvalstybinės elektroninės prekybos rinkos vertė iki 2030-ųjų – 7,9 trilijonai JAV dolerių, kai 2021-aisiais tarpvalstybinės internetinės prekybos sektorius buvo įvertintas 785 milijardais JAV dolerių“, – skaičiavimais dalinasi A. Paster. Tai yra ateitis ir didelė Lietuvos verslo galimybė, įsitikinęs pasaulinių besivystančių rinkų pardavėjų plėtros komandos vadovas.

Dubajuje rinkosi ir lietuviai

Eksperto teigimu, pastaraisiais metais viena populiariausių pasaulyje apsipirkimo platformų itin daug investuoja į įvairias programas ir kolaboracijas su Baltijos šalimis, ypač su Lietuva:

„Tai mano proga padėkoti itin svarbiam mūsų partneriui Lietuvoje – Inovacijų agentūrai“, – dėkojo pranešėjas ir pabrėžė svarbius bendradarbiavimo etapus, kurie jau duoda apčiuopiamų vaisių. Prieš kurį laiką „eBay“ Dubajuje organizavo „Exporter of the Year 2023“ apdovanojimus, o čia pasirodė ne vienas atstovas iš Lietuvos.

„Šis renginys buvo pirmas kartas, kai į vieną vietą dviem dienoms edukacijos ir linksmybių subūrėme savo top 100 prekybininkų besiformuojančiose rinkose, tarp kurių – Indija ir Pietryčių Azija. Renginio metu apdovanojome nugalėtojus skirtingose kategorijose, tokiose kaip metų eksportuotojas ir geriausias klientų aptarnavimas. Buvau labai laimingas matydamas, kad daugiau nei 20 renginyje dalyvavusių prekybininkų buvo iš Baltijos regiono, o daugiausia – iš Lietuvos.

Negana to, trokštamiausias, metų eksportuotojo, prizas buvo atiduotas vietiniam verslui „POPPRI Fashion Auctions“, eBay prekiaujančiam daugiau nei dešimtmetį, nuolat augančiam ir rodančiam nuostabų pavyzdį kitiems vietiniams mažiems ir vidutiniams verslams, trokštantiems išplėtoti savo verslą pasauliniu mastu“.

Nauju projektu sieks padėti įsitvirtinti pasauliniu mastu

Projektas, ties kuriuo „eBay“ fokusas sutelktas šiandien, yra „E-Export Nation“, o jis neegzistuotų be sėkmingo bendradarbiavimo su Inovacijų agentūra Lietuvoje ir kitais svarbiais partneriais, įsitikinęs A. Paster. Šis projektas, anot pašnekovo, – dar vienas Lietuvos smulkaus ir vidutinio verslo potencialo įrodymas. Projektas atveria galimybes kiekvienam vietiniam verslui, norinčiam ištirti internetinio eksporto teikiamas galimybes. Sujungiant partnerius iš skirtingų sričių, kiekvienam verslui atsiranda galimybė plėtotis internete.

„Šiandien džiaugiuosi galėdamas pranešti apie pirmąją iniciatyvą šiame daug žadančiame projekte – „eBay Academy“. Per ateinančias šešias savaites nuo vasario pristatysime verslams programą su konkrečiais įrankiais, žiniomis, reikalingomis pradėti pasaulinę kelionę su „eBay“. Akademija bus vedama mūsų vietinio ambasadoriaus Aivaro ir apims temas nuo „eBay“ paskyros sukūrimo, logistikos, mokėjimų valdymo iki geriausių pardavimo praktikų, rinkodaros priemonių ir patarimų bei informacijos, kaip įžengti į naujas rinkas“, – kalbėjo A. Paster ir ragino prisijungti prie akademijos, kurią ves „eBay“ ambasadorius Baltijos šalyse Aivaras Milašauskas.

Apie naujausias e-komercijos tendencijas, strategijas ir praktinius patarimus iš rinkos lyderių siekiant sėkmės globalioje rinkoje jau galima sužinoti „E-Export Nation Lithuania“ akademijoje, o norintys startuoti su akademijos mokymais kviečiami iki vasario 22 d. prisijungti prie nemokamos „eBay“ akademijos Inovacijų agentūros svetainėje.

Šaltinis
Specialusis projektas „Pasaulis yra mažas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją