Ištraukiamas stalviršis

Jūsų virtuvėje stinga stalviršio? Puikus sprendimas įsirengti ištraukiamą paviršių. Esant reikalui, jis atliks savo funkciją, o nenaudojamas pasislėps spintelėje ir neužims vietos. Ekspertai siūlo pačių įvairiausių variantų: nuo paprasčiausio ištraukiamo įmontuojamo stalviršio, iki ištraukiamo stalviršio su anga tiesiai į apačioje esančią šiukšliadėžę (labai patogu ruošiant daržoves).

Viena lentyna – dvi erdvės

Metaliniai skirtukai lentynai – veiksmingiausias būdas į lentyną sutalpinti kone dvigubai daugiau daiktų. Šis sprendimas itin pasiteisina lentynos erdvėje, kur laikomi indai: lėkštes galima laikyti apačioje, o puodelius ar mielus nedidelius dubenėlius saugiai ant metalinės pakylos virš jų.

Atsargų organizavimas

Rūšiuokite atsargas iš prekybos centro kaip tikri profesionalai. O tam tereikia laikytis auksinės taisyklės – „pirmas nusipirktas – pirmas sunaudotas“. Tai reiškia, kad naujausios dėžutės ir indeliai turėtų atsidurti giliau, o jau naudojami – tiesiai po ranka. Taip išvengsite varginančio, ir neretai tvarką sujaukiančio paieškų proceso.

Tvarka arbatos pakelių pasaulyje

Mėgstate arbatą ir turite jos į valias? Tuomet greičiausiai nesuklysime spėdami, kad namų virtuvėje yra stalčius, kuriame tarp skirtingų arbatos pakelių ir pats velnias sprandą nusisuktų. Išvengti tokios betvarkės (o ir sutaupyti vietos stalčiuje) gali padėti specialios arbatos dėžutės, leidžiančios užtikrinti, kad tos pačios rūšies pakeliai turės savo vietą ir bus patogiai prieinami.

Improvizuoti stalčiai lentynose?

Virtuvės tekstilę – padėkliukus, medžiagines servetėles, virtuvinius rankšluosčius ar staltiesę, kurią išsitraukiate tik Kalėdoms, pravartu laikyti plastikinėse dėžutėse, kurias labai paprasta pasidėti lentynose. Geriausias dalykas? Kadangi jos atviros, tekstilės gaminius susidėję vertikaliai, matysime, kas kur yra, ir nereikės gaišti laiko paieškoms, o tada – ir tvarkymui.

Laikikliai ir stoveliai

Tikriausiai ne kartą susimąstėte, kaip būtų šaunu, jeigu kas nors sugalvotų kepimo popieriaus, aliuminio folijos ir maistinės plėvelės hibridą. Kol mūsų svajonė nevirto realybe ir tenka virtuvėje žongliruoti mažiausiai keliomis pakuotėmis, verta pasižvalgyti patogių sprendimą – ne vienas gamintojas siūlo patogų stovelį ar laikiklį būtent šiems pagalbininkams virtuvėje.

Dėklas virtuviniams įrankiams

Virtuviniams įrankiams skirtuose dėkluose, dedamuose į stalčius, galima tvarkingai laikyti ne tik šakutes, peilius ir šaukštus: juos galima pritaikyti ir didesniems rakandams, taip pasirūpinant, kad jais neapsikraus nedidelė virtuvės erdvė. Jeigu tokių dar neturite, būtinai pasvarstykite apie įsigijimą.

Kaip sutalpinti daugiau keptuvių

Kartais atrodo, kad visai nesvarbu, kaip nuoširdžiai stengiamės tvarkingai laikyti puodus ir keptuves, jie vis tiek atrodo kaip netvarkingai sumesti į krūvą. Tam, kad keptuvės, pjaustymo lentos, dangčiai ir kepimo skardos užimtų mažiau vietos, juos reikia laikyti sustatytus vertikaliai.

Indeliai produktams, kurių nereikia laikyti šaldytuve

Jeigu vieną gilų virtuvės stalčių aprūpinsite dėklu su atskirais skyriais produktams, šio sprendimo niekada nesigailėsite. Atskirose talpose galėsite laikyti skirtingus produktus, jie nesimaišys, bus lengvai pasiekiami. O svarbiausia – tokie sprendimai labai padeda palaikyti tvarką net ir mažiausioje virtuvėje, nes nebereikės stalviršio nukrauti vaisiais ar daržovėmis.

Susitvarkykite maisto indelius

Kiek kartų teko išmesti maisto indelį, nes paprasčiausiai neberadote jo dangtelio? Tikriausiai ne kartą. Tam, kad tokių problemų nekiltų, svarbu visus maisto indelius ir dangtelius laikyti tvarkingai sudėtus tam skirtame stalčiuje.

Grupavimas pagal spalvą

Jeigu pagal spalvą deriname drabužius, kodėl tokio pat metodo nepritaikyti namų erdvėje, kur praleidžiate labai daug laiko – virtuvėje? Daiktų grupavimas pagal spalvas padeda palaikyti tvarką ir vizualiai puikiai atrodo (kalbame apie atviras lentynas).

Magnetinis peilių laikiklis

Nors ir atrodo labai solidžiai, peilių stovas ant mažos virtuvės stalo užima tikrai nemažai vietos ir atrodo gana sunkiai. Idealus pasirinkimas tokiu atveju – peilius ir kitus virtuvinius įrankius laikyti prie ant sienos pritaisytos magnetinės juostos.

Daiktai virš viryklės

Labai protingas sprendimas puodus bei kitus virimui ir kepimui reikalingus daiktus laikyti ant spintelės virš viryklės. Tokiu būdu viskas, ko prireiks gaminant, visada bus po ranka.
Išnaudokite net siauriausias erdves

Tarp šaldytuvo ir stalo likęs siauras tarpelis neišnaudotos erdvės? Galbūt pavertėtų pagalvoti apie siaurą lentyną su ratukais, kur kuo puikiausiai galėsite laikyti, pavyzdžiui, atsargų skardines.

Salelės nauda

Iš pirmo žvilgsnio toks daugiafunkcis objektas mažoje virtuvėje atrodo kaip niekuo neypatinga vadinamoji sala, galinti pasitarnauti kaip stalviršis, tačiau iš kitos pusės joje įrengtos lentynos, kur galima laikymo kulinarijos knygas ar rečiau naudojamus indus ar virtuvės aksesuarus, kuriems niekada neatsiranda laisvos vietos.

Vieliniai krepšeliai

Vieliniai krepšeliai – idealus sprendimas susidėti daiktus, kai norisi juos gerai matyti. Labai patogu iš lentynos išsitraukti būtent tą, kurioje yra reikalingas daiktas. Be to, tokie daiktų laikymo sprendimai labai stilingai atrodo.

Laisvė kriauklei

Nedidelės virtuvės kriauklė tarsi magnetas aplimpa pačiais įvairiausiais daiktais, buteliukais ir indeliais. Jie puikiai tilptų pakabinamose talpyklose.

Drąsiai kabinkite

Pasirodo, lentyna gali turėti netgi du praktiškai panaudojamus paviršius. Ant jos daiktus galite paprasčiausiai susidėti, o apačioje, pritvirtinę magneto juostą, juos kabinti. Pavyzdžiui, prieskonių indelius metaliniais dangteliais. Tai ne tik praktiška, bet ir labai šauniai atrodo.

Išnaudokite pamirštas erdves

Išnaudokite pamirštas erdves, pavyzdžiui, ant lentynos ar stalo šono pritvirtinkite kabliukų, ant kurių galima kabinti, pavyzdžiui, puodelius ar pjaustymo lenteles.

Suolelis virtuvėje? Puiki mintis

Jeigu mažoje virtuvėje prie mažo stalo įkurdinsite suolelį (pavyzdžiui, tokį, kurio viduje dar galima laikyti daiktus), sutaupysite žymiai daugiau erdvės nei pasirinkę paskiras kėdes.

Išnaudokite virtuvinių spintelių duris

Virtuvinių spintelių durelių vidinėje pusėje galima kabinti gaminimo įrankius. Taip sutaupysite daugiau vietos virtuvės stalčiuose.

Atverčiamos lentynėlės po kriaukle

Glumina stalčių imitacija po kriaukle? Erdvę galėtumėte išnaudoti ten įrengę atverčiamas lentynėles, kur, pavyzdžiui, galima sudėti kempinėles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)