Taigi, mikrobangų krosnelėje galima:

1. Kepti kukurūzus ir kitas kietas daržoves. Kukurūzo burbuolę ar šakninę daržovę (burokėlį, morką ir kt.) padėkite ant padėklo ir įjunkite krosnelę 5–9 minutėms. Gero apetito!

2. Gaminti džiūvėsius. Supjaustykite duoną riekelėmis ar kubeliais, pridėkite traiškyto česnako ar sūrio. Įkiškite duoną į mikrobangų krosnelę penkioms minutėms. Skanus užkandis paruoštas!

3. Džiovinti riešutus, žieveles ar žoleles. Per penkias minutes galite pasidaryti naudingų ruošinių žiemai.

4. Ruošti šviežiai spaustas sultis. Įkiškite greipfrutą ar apelsiną į mikrobangų krosnelę, įjunkite ją dviem ar trim minutėms. Vaisius atvėsinkite. Dabar galėsite išspausti iš jų visas sultis iki paskutinio lašo.

5. Suskystinti medų. Jei medus sukietėjo, galite suskystinti jį mikrobangų krosnelėje, įjungę silpniausią kaitinimo režimą. Savo naudingų savybių jis nepraras.

6. Dezinfekuoti pjaustymo lenteles. Medines pjaustymo lenteles nuplaukite, ištepkite citrinų sultimis ir 10 minučių pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Visi mikrobai ir nemalonūs kvapai bus pašalinti!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)