Dažnai patariama: bent lengvą sumuštinį. Su kuo jį pasigaminti, kad būtų paprasta ir neužkimštų skrandžio?

Avokadu. Ant riekelės minkštos juodos duonos ar sumuštiniam skirtos grūdinės duonos užtepkite/uždėkite avokado, pabarstykite druska. Šis lengvas ir maistingas patiekalas padės pradėti dieną su energija. Kai kuriems dar patinka pridurti šaukštelį grūdėtos ar paprastos varškės.

Baltu sūriu. Tai – gana neįprastas, ypač kitoms šalims, sumuštinis, tačiau varškės sūris mūsuose pakankamai populiarus ir itin skaniai dera su griežinėliu sviesto bei šviesia sumuštinių duona. Puodelis kavos ar arbatos greta – ir jūs jau sotūs.

Lašiša. Šių sumuštinių paruošimo būdai yra du. Pirmasis: plonytis sluoksnelis sviesto, lašiša ir keli lašai citrinos sulčių arba mažas citrinos gabaliukas. Antrasis: tepamas sūrelis, lašiša ir agurko griežinėlis. Svarbu atsiminti, kad šie variantai gardūs tik su šviesia duona, batonu.

Varške. Ant juodos duonos (geriausia tos, kuri pjaustyta stačiakampiais) uždėkite truputį varškės, o ant viršaus papjaustykite ridikėlių ir paberkite žalumynų. Niam!

Česnakine druska. Paskrudinkite šviesios duonos, užtepkite ant jos sviesto ir pabarstykite žiupsneliu česnakinės druskos. Prašom – lengviausias ir labai gardus variantas.

Skanių pusryčių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)