Štai keli būdai ir produktai, kuriais galite pasilepinti.

Sveikesni batonėliai. Apie džiovintus vaisius girdėjo daugelis, tačiau neseniai populiariais tapo ir vaisiniai batonėliai. Dažnai juos rasite vaikų ir kūdikių skyriuje arba sveiko maisto lentynoje.

Jie atrodo kaip šokoladiniai batonėliai, tačiau yra pagaminti iš presuotų vaisių. Taip pat galite pasimėgauti ir sportininkams bei dietistams skirtais proteininiais batonėliais. Jie gaminami ir šokolado, kremo, ir net sausainių skonio.

Kepiniai su bananais. Bananai – vienas geriausių saldiklių. Tai vaisius, tad net ir turėdamas savyje daug angliavandenių (cukraus), jis nėra toks agresyvus saldiklis kaip grynas baltasis cukrus. Iš kukurūzų miltų ir banano išeina puikūs keksiukai. O saldžius blynus taip pat galima kepti įtrinant į tešlą vaisių. Bananai tiks gardinti daugumai desertų ir net varškei.

Riešutų sviestas ir kokosų drožlės. Iš šių dviejų produktų galite pasigaminti puikius saldainius. Riešutų sviestą sumaišius su kietesne medžiaga (pvz., smulkintais migdolais, smulkintomis džiovintomis figomis ar trupintais becukriais sausainiais) suformuokite rutuliukus, o šiuos apvoliokite kokoso drožlėse. Kelios valandos šaldytuve ir saldainiai paruošti!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją